Середа, 20 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачні та ароматні ласощі на кефірі - бюджетні смаколики до чаю з...

Смачні та ароматні ласощі на кефірі – бюджетні смаколики до чаю з простих інгредієнтів

Этот материал также доступен на русском языке
Вергуни - це смак дитинства і готуються вони з найпростіших інгредієнтів. Сьогодні пропонуємо найвдаліший і найпростіший рецепт традиційних українських ласощів.

Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 2 столові ложки
  • харчова сода – 0,5 чайної ложки
  • щіпка солі
  • ванільний цукор – 1 пакетик
  • олія – 2 столові ложки
  • борошно – 450 г
  • олія для смаження
  • цукрова пудра для посипання

Приготування:

  1. Потрібно взяти кефір кімнатної температури та з’єднати його з содою, курячим яйцем та цукром. Добре все перемішати.
  2. Борошно з’єднати з ванільним цукром і додаючи частинами в рідку масу, замісити еластичне тісто.
  3. Розкачати тісто завтовшки 7-8 мм. Потім нарізати однаковими прямокутниками приблизно 3х6 см. У середині кожної смужки зробити надріз і вивернути край смужки через розріз.
  4. У сковороді з високими бортами розігріти олію, зменшити вогонь до мінімуму і викласти кілька заготовок, враховуйте, що вергуни добре збільшуються в обсязі.
  5. Потрібно обсмажити до красивого рум’яного кольору – і з одного, і з іншого боку.
  6. Від зайвої олії вергуни допоможе позбавити звичайна паперова серветка. Зверху готові вергуни посипають цукровою пудрою та перемішують.

Раніше ми розповідали, як приготувати плацинди.

Нове на сайті