Перше правило – достатня кількість води. Досвідчені господині радять брати 1 літр води на 100 г макаронних виробів, звичайно, можна взяти рідини й трохи менше, головне, щоб макарони вільно плавали у воді.
Друге правило – не потрібно часто перемішувати макарони при варінні, достатньо це зробити двічі-тричі.
Макарони закидають у киплячу підсолену воду, перемішують, чекають, поки вода закипить і зменшують вогонь.
Третє правило – не переварювати макарони. Так, дрібні макарони варять 5-6 хвилин, а великі чи довгі – 8-9 хвилин.
Вермішель або павутинку можна готувати ще простіше. Кинути макаронні вироби у воду, дати закипіти, відключити вогонь, накрити кришкою і залишити на 5 хвилин. І все, вермішель – готова.
Четверте правило – обов’язково потрібно промити водою, але не холодною, а гарячою. При перепаді температур макарони просто злипнуться. Для цього макарони висипають у друшляк і промивають гарячою водою.
Не забуваємо додати вершкове масло, воно потрібно не тільки для смаку, та й для того, щоб макарони не злиплися.
Погода в Україні на середу, 21 травня у східних областях, місцями у центральних, західних, південних…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня: як поводитися метеозалежним.
Святих Костянтина Великого і його матір Олену названо «рівноапостольними» за великі заслуги перед християнською Церквою.
У 2025 році громадяни України мають можливість добровільно докупити страховий стаж для отримання або збільшення…
До утворення здуття свіжого або старого лінолеуму може призвести безліч причин. Але в будь-якому випадку…
Чимало українських пенсіонерів, які не виїхали з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей і…