Новини

Самий сезон: надзвичайно ароматний бісквіт з айвою

Також чудово доповнить чаювання чудове вівсяне печиво.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Цукор – 100 г;
  • Пшеничне борошно – 80 г;
  • Яйця – 2 шт;
  • Ванільний цукор – 5 г.

Начинка:

  • Цукор – 30 г;
  • Вершкове масло – 30 г;
  • Айва – 1 шт (велика).

Приготування:

Начинка:

  1. Айву очищаємо від насіння й шкірки та нарізаємо слайсами.
  2. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло, насипаємо цукор і додаємо нарізану айву. Прогріваємо масу до повної карамелізації цукру й не забуваємо постійно помішувати.
  3. Перекладаємо готову айву з карамеллю у форму для випічки, попередньо змащену вершковим маслом.

Тісто:

  1. Додаємо в яйця цукор і ванільний цукор. Збиваємо доти, доки об’єм не збільшиться і не посвітлішає.
  2. Просіваємо борошно і додаємо в яєчну масу частинами.
  3. Перемішуємо тісто до однорідності – воно має бути рідким, за консистенцією схожим на сметану.
  4. Викладаємо тісто у форму на айву в карамелі.
  5. Ставимо форму в розігріту до 180°С духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин.
  6. Готовий пиріг перевертаємо начинкою догори і даємо охолонути. Потім нарізаємо порційно і подаємо до ароматного чаю.

Враховуйте, що кількість борошна потрібно буде трохи збільшити або зменшити – орієнтуйтесь на правильну консистенцію тіста. Також зверніть увагу, що духовки працюють по-різному – температурний режим і час випікання можуть відрізнятися.

 

Новое на сайте

  • Новини

Погода на вихідні 26-27 липня

Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

25/07/2025 23:16
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 26 липня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

25/07/2025 22:45
  • Статті

Як вибрати бойлер потрібного обсягу та з якісним ТЕНом?

Складно уявити собі житло, в якому немає такого необхідного пристрою, як бойлер. У зв'язку з…

25/07/2025 22:28
  • Новини

Виноград погано росте: проста процедура дозволить отримати рекордний урожай

Катарівка – це важливий агротехнічний прийом, який стимулює розвиток глибоких коренів винограду і знижує ризики…

25/07/2025 22:12
  • Новини

Це у сто разів краще за деруни: готуємо хрумкі бульбовники з чотирьох інгредієнтів

Втомилися від звичних дерунів? Спробуйте бульбовники – ця страва підкорить вас миттєво!

25/07/2025 21:40
  • Новини

На дорогах України з’явились нові зелені дорожні знаки: що потрібно знати водіям

На дорогах з’явився знак, який викликає питання, а не штрафи. Розповідаємо, чому він важливий і…

25/07/2025 21:00