На пенсії - Живемо!

Найніжніший яблучний пиріг без тіста: смачніше ви ще нічого не їли

Этот материал также доступен на русском языке

Пирог яблочный на заварном креме
Цей рецепт прийшов до нас із французької кухні, там цей пиріг називають «Невидимим», а все тому, що в ньому немає тіста. Багато начинки в кремі – саме так можна описати цей пиріг. Готується він дуже легко та просто, а з'їдається за хвилини.

Інгредієнти:

  • яйця — 3 шт (130 гр);
  • цукор — 75 гр;
  • молоко — 90 гр;
  • вершкове масло — 35 гр;
  • мука — 80 гр;
  • яблука очищені — 700 гр;
  • розпушувач — 1 ч. ложка;
  • сіль — щіпка;
  • ванільний цукор — пакетик.

Приготування:

  1. Очистити яблука від шкірки та тонко нарізати пластинками. Полити їх лимонним соком, щоб не потемніли та перемішати.
  2. Яйця збити з цукром, ванільним цукром та щіпкою солі до пишної піни. Додати розтоплене вершкове масло та молоко. Продовжувати збивати до однорідної консистенції.
  3. У рідкі інгредієнти додати борошно, змішане з розпушувачем. Повинно вийде рідке однорідне тісто. Поєднати яблука з тістом.
  4. Викласти масу у форму, вистелену пергаментом або у звичайну силіконову без пергаменту.
  5. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці. Орієнтовний час приготування: 1 год.

Не поспішайте відразу діставати пиріг із форми, нехай охолоне.

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг без муки.

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?