Новини

Чому не варто ламати спагетті перед приготуванням: відповідь вас точно здивує

Спагетті розламують навпіл чи ще на менші частини, що робити не можна. Такий трюк італійці точно не оцінили б, оскільки в Італії це зовсім не припустимо.

Перша причина – такі спагетті складно вживати, довгі легко намотуються на вилку, а з короткими зробити це складніше.

Але, виявляється, ламання макаронних виробів впливає на їхній смак, текстуру та насиченість. У результаті спагетті можуть переваритися  або стати іншої форми і розміру.

Порушення цілісності спагетті провокує прискорене виділення крохмалю, через що гарнір може злипнутись і виглядатиме не апетитно. Це друга та найважливіша причина.

Новое на сайте

  • Статті

У чому таємниця та радість Різдва Христового?

Різдво Христове — це не лише велике християнське свято, а подія, яка змінила хід історії…

24/12/2025 05:33
  • Статті

Плануємо ремонт: який інструмент треба мати під рукою

Для того щоб зробити якісний ремонт в домі зовсім не обов’язково звертатися за допомогою до…

23/12/2025 23:10
  • Новини

Морозний святвечір: якою буде погода в Україні 24 грудня

Святвечір в Україні пройде з відчутним похолоданням і мінусовими температурами вночі. Синоптики попереджають про ожеледицю…

23/12/2025 22:30
  • Новини

Безпечне Сонце, але не для всіх: геомагнітний прогноз на 24 грудня

Кінець грудня пройде під знаком відносно спокійного Сонця. Втім, навіть слабкі геомагнітні коливання можуть датися…

23/12/2025 21:30
  • Новини

Зимовий суперфрукт, що уповільнює старіння: зараз на нього сезон

Вчені вперше детально пояснили, чому гранат називають фруктом молодості. Йдеться не про чарівний ефект, а…

23/12/2025 20:30
  • Новини

Додаткові мільярди для економіки: скільки Польща заробила на українських біженцях

Присутність українських біженців у Польщі стала не тягарем, а джерелом економічного зростання. Офіційні дані свідчать:…

23/12/2025 19:30