Про те, яка риба є найкориснішою для здоров’я, розповіла нутриціолог Дарія Семеренко у своєму Instagram.
За словами нутриціолога, найкориснішою для нашого здоров’я є скумбрія – це чудове джерело білка. Варто зазначити, що цей білок засвоюється організмом у 3 рази швидше, ніж яловичина чи курятина.
Скумбрія підходить для дієтичного харчування завдяки багатому вмісту вітамінів, особливо групи D. І взагалі, скумбрія – одне з найбагатших натуральних джерел вітаміну D у світі.
Також м’ясо скумбрії має найвищий вміст корисних для організму омега-3 – причому серед риб елітних сортів.
Дарина Семеренко радить вибирати свіжоморожену рибу, оскільки в ній найбільше поживних речовин, вітамінів та мінералів. Найкращий варіант приготування – на пару або в духовці без додавання олії.
Можна купувати і консервовану скумбрію, але в ній вже немає тієї великої кількості корисних речовин, хоча здоров’ю вона не шкодить. Краще вибирати не в олії, а у власному соку.
Вважається корисним і звичайний оселедець. У такій рибі міститься білок, важливий для нормальної та повноцінної роботи організму. М’ясо оселедця за поживністю не поступається іншим, дорожчим видам риб. У ньому до 33% легкозасвоюваного жиру.
Також ця риба містить вітаміни A, D, Е, В та безліч мікроелементів, включаючи фосфор, калій, кальцій, натрій, магній, йод та омега-3.
Раніше ми розповідали, яка риба корисна для пенсіонерів.
У православній традиції святі посідають особливе місце – не як заміна Богу, а як наші…
Сьогодні у рейтингу країн за тривалістю життя є лідери, де люди живуть понад 85 років,…
Скандальний закон, ухвалений без особливої уваги 2022 року, може коштувати українцям їхнього останнього майна. Новий…
Інтернет-шахраї не дрімають: крадуть гроші з карток та видають себе за банківських працівників.
Сонце – радість, але й стрес для шкіри Навіть коротке перебування на сонці може залишити…
На найближчому пленарному тижні Верховна Рада України розгляне питання про продовження воєнного стану та загальну…