Щоби не було таких проблем, потрібно варити яйця правильно. Як це зробити – секретом діляться досвідчені кухарі.
Раніше ми розповідали, чи потрібно в сирники додавати яйця.
Отже, яйця дістаємо з холодильника і одразу ж викладаємо у каструлю з холодною водою. Не слід чекати, поки яйця нагріються до кімнатної температури. Це нам ні до чого. Далі вмикаємо газ на максимальний вогонь і ставимо каструлю. Накривати кришкою не потрібно.
Як тільки рідина починає добре кипіти, вимикаємо вогонь. Якщо яйця ви варите на електричній поверхні, краще їх зовсім зняти з плити.
Залишаємо яйця на 3-4 хвилини у гарячій воді. У цей час готуємо іншу каструлю з крижаною водою (можна додати у звичайну воду з-під крана кілька кубиків льоду.
Через 3-4 хвилини яйця акуратно перекладаємо в холодну воду. Такий кулінарний маневр допоможе зупинити процес приготування, а ще полегшить звільнення від шкаралупи.
У крижаній воді яйця потрібно тримати 1 хвилину.
От і все! Яйця некруто готові.
Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…
Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…
Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.
Що робити зі старим самоваром, підсклянником із богатирями чи бабусиним буфетом? Ми відповідаємо на запитання…
Ви помічаєте, що знову хочеться їсти, хоча ситно пообідали лише півгодини тому? Надмірно підвищений апетит…
В Україні пенсіонери, що працюють, — звичайне явище. Але чи можна одночасно отримувати пенсію та…