Утворення гіркоти у баклажанах провокує соланін. У великій кількості він може спричинити отруєння. Тому так важливо підготувати баклажани до приготування та прибрати гіркоту.
Який кулінарний секрет допоможе прибрати гіркоту?
Для початку потрібно подрібнити баклажани на звичні кружки. І в літрі води розчинити 1 столову ложку солі. Відправляємо баклажани в солоний розчин та залишаємо на 30 хвилин. Потім зливаємо наш продукт у друшляк і ретельно промиваємо водою. Після такої процедури від гіркоти не залишиться й сліду.
За бажанням завдання можна спростити. Для цього потрібно баклажани розрізати на дві частини та щедро посипати сіллю.
Потім почекати 20 хвилин, після чого змити сіль і приступати до приготування смачних страв.
Обидва ці методи ефективні.
Звісно, зараз селекціонерами виведено чимало нових сортів баклажанів, які не гірчать. Найчастіше це білі баклажани. Також є інші сині сорти без гіркоти. Це: Лебединий, Сюрприз, Пінг-Понг F1, Комета, Матросік, Алмаз, Пелікан F1.
Раніше ми розповідали, як зберегти баклажани свіжими на зиму.
Дуже часто узаконення самобуду перетворюється на складний та заплутаний процес для звичайної людини. Він вимагає…
Багато овочівників вважають, що помідори потребують частих і рясних поливів. Але чи це так насправді?
9 квітня подекуди у центральних, західних та північних областях України очікується сніг.
Якою буде космічна погода? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Здоровий сон – це основа гарного самопочуття.
Яйце, цукор і борошно - все просто, але бісквіт не піднімається, то тріскається, то осідає.…