Про найкориснішу кашу, яку вважають чи не панацеєю від усіх хвороб, розповів лікар Юрій Габорець.
Лідером з корисних властивостей вважається гречка. Медик стверджує, що саме в цій крупі міститься найбільша кількість антиоксидантів та мінералів. Її можна споживати навіть тим людям, які дотримуються дієти, звичайно ж, якщо не додавати туди пів пачки масла.
Раніше ми розповідали про сім фактів, як гречка впливає на наш організм.
Завдяки низькому глікемічному індексу, її можна їсти хворим на діабет.
Для того, щоб зберегти флавоноїди та кверцитин, який треба споживати людям із судинними проблемами, крупу краще не переварювати.
Кверцетин зміцнює судинну стінку та має протизапальну дію. Корисний тим, хто має варикоз.
Цікава ця крупа і для тих, хто практикує вегетаріанський спосіб харчування, а все тому, що міститься 12% рослинного білка.
Медик вважає, що більше користі все ж таки в зеленій гречці.
Саме в несмаженій гречці зібрано максимум корисних речовин. Так, у 100 г крупи є денна норма вітамінів групи В і вітаміну Е.
А ось темна гречана крупа є вже напівготовим продуктом, який піддається термічній обробці.
Буряк — незамінний інгредієнт традиційної української кухні та важлива культура для кожного городу. Щоб отримати…
Середина грудня принесе важливі зміни. Астрологічні події цього тижня зададуть напрямок не лише на кінець…
Борги за комунальні послуги лякають багатьох українців, особливо під час війни. Тому важливо знати, що…
В Україні зафіксували черговий випадок надвисокої спецпенсії, яка у рази перевищує середні зарплати та виплати…
Загальне зростання цін в Україні сповільнилося, однак комунальні платіжки все ж ростуть. Найвідчутніше українці це…
Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…