Новини

Чи варто додавати молоко у фарш для котлет: шеф-кухарі розкрили секрет

Молоко можуть додавати у фарш безпосередньо або замочувати хліб у молоці. Проте професійні кухарі вважають цей інгредієнт зайвим.

Виявляється, причина в тому, що білки м’яса та молока швидко зв’язуються, через що страва може втратити м’якість та стати гумовою.

Багато хто очікує, що молоко надасть котлетам соковитості, а виходить, що навпаки, робить їх жорсткими та сухими.

Тому кухарі радять навіть хліб замочувати у воді.

Якщо м’ясний фарш вийшов занадто густим, то замість молока краще додати трохи крижаної води. До речі, цей варіант також ідеально підходить і для фаршу для пельменів та чебуреків. Крижана вода робить страви соковитими.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати бюджетні котлети з рибної консерви.

Новое на сайте

  • Новини

Чому банк може списати гроші з картки

Пенсіонер виявив списання з картки банку. Розповідаємо, які дії вжити і куди скаржитися.

12/10/2025 08:51
  • Новини

Пісочний штрудель з капустою – несподіваний варіант улюбленого рецепту

Зазвичай штрудель печуть із тонкого тіста з солодкою начинкою. Але є й інший варіант.

12/10/2025 07:44
  • Новини

Що відбувається зі спадком, якщо немає спадкоємців?

Процедура спадкування в Україні чітко врегульована Цивільним кодексом. Вона визначає, хто має право отримати спадщину,…

12/10/2025 06:31
  • Новини

Землю накриє хвиля сонячної активності: що очікувати 12 жовтня

На вихідних очікується геомагнітна буря. Як пережити дні підвищеної активності Сонця?

11/10/2025 21:00
  • Новини

Осінній фаворит: смачний рецепт зігріваючого горохового супу із куркою

Проста страва з глибоким смаком. Розповідаємо, як зварити ароматний гороховий суп вдома.

11/10/2025 20:00
  • Новини

Підтримку продовжено: до 24 жовтня приймають заявки від українців на виплату 19 400 гривень

Шанс отримати виплату ще є. Як подати заявку на грошову допомогу?

11/10/2025 19:00