На пенсії - Живемо!

Чи варто додавати молоко у фарш для котлет: шеф-кухарі розкрили секрет

Этот материал также доступен на русском языке

Котлеты
Багато господинь при приготуванні м'ясного фаршу часто додають молоко. Але чи правильно вони роблять?

Молоко можуть додавати у фарш безпосередньо або замочувати хліб у молоці. Проте професійні кухарі вважають цей інгредієнт зайвим.

Виявляється, причина в тому, що білки м’яса та молока швидко зв’язуються, через що страва може втратити м’якість та стати гумовою.

Багато хто очікує, що молоко надасть котлетам соковитості, а виходить, що навпаки, робить їх жорсткими та сухими.

Тому кухарі радять навіть хліб замочувати у воді.

Якщо м’ясний фарш вийшов занадто густим, то замість молока краще додати трохи крижаної води. До речі, цей варіант також ідеально підходить і для фаршу для пельменів та чебуреків. Крижана вода робить страви соковитими.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати бюджетні котлети з рибної консерви.

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?