Насамперед поговоримо про причини появи гіркоти у пшоні. Найчастіше воно може гірчити за зміни якості зерна, наприклад, під час зберігання зерно намокло або відволожилося.
Раніше ми розповідали, як пшоно допомагає при циститі.
У такому разі на зернятках може з’явитися пліснява і буде видно сліди гниття. Також гіркота може з’явитися, якщо при збиранні зерна на полі у пшоно потрапили інші рослини.
Гірчити каша може і за неправильного приготування.
Але досвідчені господині знають, що треба робити, щоб запобігти гіркому смаку.
Найголовніше – крупу потрібно ретельно промити у теплій та холодній воді. Спочатку крупу потрібно залити гарячою водою на 20 хвилин, а потім добре промити під холодною проточною водою.
Також промивання можна поєднати із варінням. Для цього пшоно заливають водою і доводять до кипіння, а потім воду зливають і заливають чистою водою знову. Процедуру потрібно повторити хоча б двічі.
Але найкраще замочити крупу на 5-6 годин у холодній воді, щоб вона максимально промилася.
Можна пшоно підсушити на сковороді до золотистого кольору. Така процедура допоможе позбавитися гіркоти.
Якщо навіть після цих маніпуляцій каша все одно буде гіркою, краще відмовитися від її вживання, інакше можна нашкодити здоров’ю. Швидше за все, проблема в самому зерні.
Ваша пральна машина втрачає свій блиск, а після прання залишається неприємний запах? Секретний спосіб, який…
Цей рецепт — справжня знахідка: всього кілька інгредієнтів, мінімум зусиль і сковорода — і ви…
Міністерство соцполітики провело чергову зустріч з МВФ, на якій обговорили ключові елементи майбутньої пенсійної системи.
З’явився новий спосіб подання показань лічильників для розрахунку за комунальні послуги. Що треба знати.
Юрист пенсіонерів Михайло Вулах пояснює, хто має право на обов’язкову частку у спадщині, як її…
Деякі споживачі зможуть значно зекономити на електроенергії. Хто та скільки платитиме в грудні.