Насамперед варто відзначити, що сало – це звичайний шар жиру, в якому містяться вітаміни, поліненасичені жирні кислоти, антиоксиданти та селен.
Сало допомагає зміцнювати імунітет, протистояти раковим захворюванням, захищати судини від атеросклерозу, покращити обмін речовин і також має гарні жовчогінні властивості. Але не все сало однаково корисно.
У їжу ми вживаємо сире солоне, копчене, варене та смажене сало. Так ось, найкориснішим вважається звичайне сире солоне сало – після посолу воно практично не втрачає своїх корисних властивостей.
А ось варене сало при варінні втрачає свої корисні речовини і залишається просто смачним. Найшкідливіше копчене та смажене сало. Просто при копченні та смаженні у салі утворюються канцерогени, які дуже шкідливі для нашого здоров’я. Зловживаючи таким салом, можна “заробити” проблеми з печінкою, підшлунковою, жовчним міхурем.
Не все однозначно і із сирим солоним салом.
Медики не рекомендують його вживати, якщо є:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому пенсіонерам не можна сало.
Вирішили заламінувати документ «про всяк випадок»? Можливо, дарма — це може стати причиною багатьох проблем.…
Неправильно обрана сіль здатна зіпсувати всю зимову заготівлю. Дізнайтесь, яку сіль не варто використовувати.
Мінімальний страховий стаж, який дозволяє українцям вийти на пенсію, становить 15 років. А що робити…
7 липня на Івано-Франківщині очікується дощ, на решті територій без опадів.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Тиждень починається з важливої астрологічної події — інгресії Урана у знак Близнята. Цей момент можна…