Насамперед варто відзначити, що сало – це звичайний шар жиру, в якому містяться вітаміни, поліненасичені жирні кислоти, антиоксиданти та селен.
Сало допомагає зміцнювати імунітет, протистояти раковим захворюванням, захищати судини від атеросклерозу, покращити обмін речовин і також має гарні жовчогінні властивості. Але не все сало однаково корисно.
У їжу ми вживаємо сире солоне, копчене, варене та смажене сало. Так ось, найкориснішим вважається звичайне сире солоне сало – після посолу воно практично не втрачає своїх корисних властивостей.
А ось варене сало при варінні втрачає свої корисні речовини і залишається просто смачним. Найшкідливіше копчене та смажене сало. Просто при копченні та смаженні у салі утворюються канцерогени, які дуже шкідливі для нашого здоров’я. Зловживаючи таким салом, можна “заробити” проблеми з печінкою, підшлунковою, жовчним міхурем.
Не все однозначно і із сирим солоним салом.
Медики не рекомендують його вживати, якщо є:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому пенсіонерам не можна сало.
Корупційний скандал навколо “Енергоатому” привів до політичної кризи в Україні. Депутати владної коаліції вимагають повного…
Червона нитка давно стала популярним аксесуаром, який носять на зап’ясті діти й дорослі. Комусь вона…
Проїзд безплатно чи за тарифом? Як зміняться “транспортні” пільги для літніх людей в наступному місяці?
66-річний Степан Гіга на піку популярності скасовує концерти. Попри те, що його пісні вірусно розлітаються…
Вдале вирощування рослин — це справжнє мистецтво, в якому важливий кожен нюанс. Найголовніший фактор вдалого…
Газу на зиму вистачить. ДТЕК відкрив новий маршрут постачання скрапленого природного газу (СПГ) через Балтію.