Всі ми знаємо, що огірки містять велику кількість вологи і в салаті вони часто стають млявими та м’якими, не хрумтять. Але саме натирання сіллю допомагає зберегти пружність і смак огірків, наче вони щойно зірвані на грядці.
До речі, натерті сіллю огірки довго можуть зберігати свою свіжість і привабливий зовнішній вигляд.
А ще сіль допомагає прибрати з огірків гіркоту, яку провокує надлишок кукурбітацину. Найбільше цієї гіркої речовини міститься в шкірці, “попці”, а також у листі рослини.
Перед вживанням огірка потрібно зрізати кінчик з плодоніжкою, а м’якоть натирати сіллю, поки не з’явиться піна. Саме вона свідчить про те, що кукурбітацин розпадається.
В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…
Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…
Отримати повідомлення про посилку - буденність. Але в умовах війни це навіть може стати смертельною…
Через прострочену ідентифікацію чи неактивний рахунок тисячі пенсіонерів-ВПО залишилися без виплат. Нова ухвала Кабміну дозволяє…
Чи має право роботодавець вимагати від працівника виконувати свою роботу під час повітряної тривоги?
Магнітні бурі впливають на здоров'я багатьох людей, і щоб добре підготуватися до складного періоду, потрібно…