Всі ми знаємо, що огірки містять велику кількість вологи і в салаті вони часто стають млявими та м’якими, не хрумтять. Але саме натирання сіллю допомагає зберегти пружність і смак огірків, наче вони щойно зірвані на грядці.
До речі, натерті сіллю огірки довго можуть зберігати свою свіжість і привабливий зовнішній вигляд.
А ще сіль допомагає прибрати з огірків гіркоту, яку провокує надлишок кукурбітацину. Найбільше цієї гіркої речовини міститься в шкірці, “попці”, а також у листі рослини.
Перед вживанням огірка потрібно зрізати кінчик з плодоніжкою, а м’якоть натирати сіллю, поки не з’явиться піна. Саме вона свідчить про те, що кукурбітацин розпадається.
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…
Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.
Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.
Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?
Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.