П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМагнітні бурі на суботу, 22 квітня

Магнітні бурі на суботу, 22 квітня

Этот материал также доступен на русском языке
Чи очікуються цього дня геомагнітні бурі?

У суботу, 22 квітня, суттєвих магнітних бур не очікується.

Упродовж останніх 24 годин сонячна активність була на низькому рівні. За останню добу на Сонці відбулися шість спалахів класу С, максимальним з яких був спалах класу С3,39. Такі спалахи мало впливають на Землю.

Очікується, що у суботу геомагнітне поле буде від спокійного до активного рівня. Сонячна активність, ймовірно, буде низькою із ймовірністю спалахів М-класу.

Сонячна активність на 22 квітня:

  • Вірогідність малого геомагнітного шторму – 10%
  • Вірогідність великого геомагнітного шторму – 1%
  • Вірогідність спалаху на Сонці М-класу – 30%
  • Вірогідність спалаху на Сонці Х-класу – 1%
  • Кількість сонячних плям – 37.

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров’я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику інфарктів та інсультів у дні, що передують цим типам сонячних явищ.

У дні підвищеної сонячної активності деякі люди можуть відчути нездужання. Найсильніше вплив магнітних бур відчувають літні та метеозалежні люди, вагітні жінки та володарі хронічних хвороб.

Симптоми нездужання під час магнітної бурі можуть бути різними. Якщо ви відчуваєте сильне нездужання у дні підвищеної сонячної активності, по можливості варто взяти лікарняний та звернутися до сімейного лікаря. А для гарного самопочуття під час бурі дотримуйтесь щадних правил.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні