І цей секретний інгредієнт – звичайний оцет.
Отже, що дає оцет тісту. Все дуже просто. Цей інгредієнт робить його якісним та смачним.
З оцтом тісто впевнено тримає форму і не розповзається, навіть незважаючи на якість борошна, але при цьому воно не тверде і не забите борошном.
Погодьтеся, вареники або пельмені із твердого тіста погано проварюються і на смак не дуже.
Але не варто забувати про правильні пропорції. На 1 склянку води прийнято брати 450 г борошна, столову ложку оцту, дві ложки олії, куряче яйце і половину чайної ложки солі.
Для приготування тіста спочатку з’єднують сіль, яйце та олію. Після цього додають воду, оцет і просіяне борошно. Після замішування тіста його потрібно відправити на 30 хвилин у холодильник (не морозилку).
Після цього можна сміливо приступати до ліплення пельменів чи вареників. Обов’язково спробуйте приготувати тісто у такий спосіб.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо в сільничку кладуть кілька рисових зернят.
У понеділок, 18 серпня, на Прикарпатті, Буковині, Вінницькій області, а також у північно-східній частині України…
Як поведеться світило, чи варто готувати пігулки?
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Тиждень з 18 по 24 серпня – це не просто календарний перехід від літа до…
Спека прискорила збирання кавунів в Україні, але разом із достатком прийшло падіння цін. Фермери скаржаться…
Чудеса трапляються – але не на замовлення. Ікона «Всецариця» вважається заступницею хворих, але Церква попереджає:…