Через крохмальний клейстер, який міститься у рисі, плов часто виходить більше схожим на в’язку кашу. Виправити ситуацію можна замочуванням крупи у воді.
Для замочування підходить гаряча (близько 60 градусів) вода. Але в жодному разі – не окріп.
Рис замочують у воді на 1,5-4 години, залежно від сорту. При цьому воду потрібно добре посолити. Вся справа в тому, що саме солона гаряча вода найкраще вимиває крохмаль із рису, а завдяки цьому плов вийде і розсипчастим, і смачним.
Позбутися крохмальної пудри можна і в холодній воді, але тоді доведеться перетирати рис руками, а за таких маніпуляцій він може просто поламатися і набрати зайву вологу.
Тому для приготування розсипчастого рису для плову крупу потрібно замочити в солоній воді.
Також замочування рису допомагає позбавитися шкідливих хімікатів, які використовувалися при його вирощуванні чи зберіганні. Такий захід, за словами вчених, знижує ризик захворювання на рак і хвороби серця та судин.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо при варінні рису додають оцет.
Український уряд планує зробити щорічну виплату "Тепла зима" постійною та готовий виділити 4,3 млрд гривень…
Два мальовничі українські села потрапили до рейтингу ООН серед 52 найкращих туристичних сіл із 270…
В Україні змінили процедуру оформлення пільг – тепер потрібно менше документів і одна заява замість…
Чимало людей працюють на неповний робочий день, але не всі знають, як це впливає на…
Навіть найкращий рецепт не врятує квашену капусту, якщо обрати неправильний посуд. Деякі матеріали не лише…
Пенсія в Україні може бути перерахована, якщо пенсіонер після її призначення продовжує працювати. Це передбачено…