Новини

Навіщо рис замочують у солоній воді – кулінарна хитрість досвідчених господинь

Через крохмальний клейстер, який міститься у рисі, плов часто виходить більше схожим на в’язку кашу. Виправити ситуацію можна замочуванням крупи у воді.

Для замочування підходить гаряча (близько 60 градусів) вода. Але в жодному разі – не окріп.

Рис замочують у воді на 1,5-4 години, залежно від сорту. При цьому воду потрібно добре посолити. Вся справа в тому, що саме солона гаряча вода найкраще вимиває крохмаль із рису, а завдяки цьому плов вийде і розсипчастим, і смачним.

Позбутися крохмальної пудри можна і в холодній воді, але тоді доведеться перетирати рис руками, а за таких маніпуляцій він може просто поламатися і набрати зайву вологу.

Тому для приготування розсипчастого рису для плову крупу потрібно замочити в солоній воді.

Також замочування рису допомагає позбавитися шкідливих хімікатів, які використовувалися при його вирощуванні чи зберіганні. Такий захід, за словами вчених, знижує ризик захворювання на рак і хвороби серця та судин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо при варінні рису додають оцет.

Новое на сайте

  • Статті

Тисяча гривень від Зеленського: кого залишили без грошей

Непоодинока історія: пенсіонер виконує всі умови, щоб отримати обіцяні 1000 гривень державної допомоги так званої…

08/07/2025 18:46
  • Новини

Шашлик з молодої картоплі – не встигатимете подавати

Молода картопля вже не делікатес, але багато в городах і на прилавках, і можна сміливіше…

08/07/2025 17:58
  • Статті

Як подарувати квартиру без наслідків: що потрібно знати про договір дарування

Дарування — це передача нерухомого майна (будинку, квартири, дачі тощо) безкоштовно, без будь-яких умов чи…

08/07/2025 16:59
  • Статті

Допомога від держави: хто з цивільних може отримати виплати за поранення на роботі під час війни

З липня 2024 року українці, котрі постраждали на роботі під час війни, можуть отримати від…

08/07/2025 15:58
  • Новини

Чим підживити томати: маловідомий, але дуже ефективний спосіб

Не всі добрива однаково ефективні для томатів. Розповідаємо перевірений рецепт, який суттєво підвищив урожай.

08/07/2025 15:30
  • Новини

Кабачки по-корейськи: цю закуску зметуть зі стола першою

Готуєте до свят чи просто хочете урізноманітнити меню? Спробуйте ці ароматні кабачки з корейськими спеціями…

08/07/2025 15:00