На пенсії - Живемо!

Рукола більше не буде гіркою: овочівники поділилися секретом правильного вирощування

Этот материал также доступен на русском языке

руккола
rucola in a wooden spoon on a wooden table
Рукола – популярна зелена культура, яка все частіше з'являється на городах та дачах. Але є в неї один мінус, який подобається не всім – це гіркуватість у смаку. Виявляється, її можна позбутися за допомогою невеликої хитрості.

Руккола – невибаглива, швидко нарощує зелену масу і має корисні властивості для нашого здоров’я.

Насіння руколи можна висівати відразу у відкритий ґрунт. Але важливо вибрати правильне місце.

У період довгого світлового дня зелень рано викидає квітконоси, що забезпечує гіркий смак листя.

Але уникнути цього явища досить просто. Потрібно посадити зелень у місці, де світло розсіяне. Воно згладить негативну умову для смакових якостей руколи.

Тому досвідчені городники висівають руколу поруч із високорослими та плетистими культурами. Наприклад, поблизу кукурудзи, гороху, квасолі чи огірків.

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?