Виявляється, потрібно дотримуватися кількох правил і вашому борщу позаздрять навіть маститі кухарі. Якщо ви сумніваєтеся, що борщ залишиться червоним, приблизно за десять хвилин до повної готовності в каструлю з супом введіть маленькі буряки.
Коренеплід віддасть колір, який збережеться на тривалий час.
Допоможе зберегти яскравий колір і лимон. Сік цього кислого фрукта виконує роль кулінарного “закріплювача” кольору. Тому з його допомогою готують буряк, який окремо обсмажується перед додаванням до основного складу борщу.
Не всі люблять кислий борщ, тому цукор вводять для балансу смаку. Однак цукор також допомагає й зберегти колір страви. Його найкраще додавати в процесі смаження буряка.
Не забуваємо і про томатну пасту. Якщо вводити натуральну томатну пасту в процесі смаження буряків, то це не тільки допомагає закріпити колір борщу, але й надає йому приємного відтінку кислого смаку.
Ну і звичайно, для яскравого кольору потрібно вибирати правильний сорт буряків, якщо при розрірі коренеплоду ви побачите світлі смуги (кружечки), то зварити червоний борщ точно не вийде.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, у чому вимочити печінку, щоб усунути гіркоту.
6 квітня у центральних та південних областях очікується дощ, у західних - сніг або мокрий…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Депресія та вигорання мають багато спільного, але їхні наслідки для здоров'я можуть відрізнятися кардинально. Чому…
Якщо ви отримали штраф за порушення ПДР, хоча не були за кермом, важливо вчасно призначити…
У деяких випадках заповіт не має сили — частина спадку належить родичам за законом. Хто…
Шукаєте простий і смачний рецепт до чаю? Цей пісочний пиріг із варенням підкорює з першого…