Новини

6 секретів ідеального холодцю

Ну, а щоб холодець вийшов смачним, ділимося з вами невеликими секретами.

  1. Щоб холодець добре застиг, для бульйону краще брати частини туші, у яких найбільше колагену: свинячі чи яловичі ніжки, хвости, свинячі вуха, мозкові кістки чи цілу жирну курку. Для м’ясної частини підійде будь-яке м’ясо без жиру.
  2. Щоб желе вийшло прозорим, треба не тільки промивати м’ясо та замочувати його в холодній воді на ніч, не тільки знімати пінку шумівкою, а й зливати першу воду після кип’ятіння.
  3. Ріпчасту цибулю для бульйону можна не чистити. Якщо залишити лушпиння, бульйон вийде золотистішим. Моркву зазвичай чистять: шкірка не вплине ні на колір, ні на смак.
  1. Щоб холодець був прозорим і добре застиг, не можна доливати воду, заважати в процесі варіння, тому краще відразу визначити кількість води та не давати бульйону сильно википати.
  2. Солити холодець потрібно тільки в кінці варіння, якщо посолити на початку варіння або навіть у середині, то сіль припинить желювання бульйону. Солити холодець потрібно трохи міцніше, ніж звичайний бульйон, інакше після застигання він буде несмачним.
  3. Варити холодець слід від 5 до 7 годин при повільному кипінні. Все залежить від кількості бульйону та якості м’яса.

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 6 жовтня 2025 року: до Землі наближаються два потоки плазми

Два потоки плазми прямують до Землі. Передбачається, що вони дістануться нашої планети не раніше 7…

05/10/2025 21:57
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня: від спалахів емоцій до тепла примирення

Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…

05/10/2025 20:43
  • Новини

Яка цибуля найкорисніша: вибираємо найбільш підходящу цибулю для імунітету та судин

Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…

05/10/2025 19:58
  • Статті

Чи варто вірити снам: що каже православ’я

Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.

05/10/2025 18:31
  • Статті

Поради колекціонерам та любителям старовини: відповідаємо на ваші листи

Що робити зі старим самоваром, підсклянником із богатирями чи бабусиним буфетом? Ми відповідаємо на запитання…

05/10/2025 17:58
  • Статті

Чому постійно хочеться їсти: 7 прихованих причин, про які ви не здогадувались

Ви помічаєте, що знову хочеться їсти, хоча ситно пообідали лише півгодини тому? Надмірно підвищений апетит…

05/10/2025 16:27