Було проведено експеримент, у якому брали участь дві групи здорових людей.
Щоправда, учасники першої групи мали генетичну схильність до хвороби Альцгеймера. Спостереження за добровольцями тривало 10 років.
Протягом усього цього часу вони мали вести щоденники харчування та періодично складати тести. Оцінювали пам’ять, мислення, увагу, уяву, сприйняття.
З’ясувалося: якщо людина харчувалася за середземноморською дієтою, то вона довше зберігалася когнітивні здібності на прийнятному рівні. Це свідчило про знижений ризик розвитку хвороби Альцгеймера.
Причому висновок був актуальним незалежно від генетичної схильності. На думку вчених, середземноморська дієта має позитивний ефект завдяки тому, що її основу складають фрукти, овочі, цільнозернові злаки, бобові, риба, оливкова олія. Особливо добре працювало поєднання двох останніх. Якщо в людини була генетична схильність до хвороби Альцгеймера, то її ознаки завдяки рибі та маслу виявлялися на 19 відсотків рідше.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про ознаки хвороби Альцгеймера.
Погода в середу мало відрізнятиметься від вівторка. Над Україною – область підвищеного атмосферного тиску, мінлива…
Астрономи фіксують підвищену активність магнітосфери: на Сонці продовжуються спалахи. Фахівці радять бути уважними літнім та…
Літо – пора кавунів та динь. Ці соковиті фрукти не тільки освіжають, а й приносять…
Власникам квартир та будинків в Україні нагадали: до 1 вересня необхідно розрахуватися із податками за…
Поки одні оновлюють айфони, інші вірні кнопковим «Нокіям». Але мобільні оператори, схоже, вирішили: інтернет потрібен…
Хочете порадувати себе ароматною випічкою, але без яєць та молока? Пісна галета з фруктами та…