Було проведено експеримент, у якому брали участь дві групи здорових людей.
Щоправда, учасники першої групи мали генетичну схильність до хвороби Альцгеймера. Спостереження за добровольцями тривало 10 років.
Протягом усього цього часу вони мали вести щоденники харчування та періодично складати тести. Оцінювали пам’ять, мислення, увагу, уяву, сприйняття.
З’ясувалося: якщо людина харчувалася за середземноморською дієтою, то вона довше зберігалася когнітивні здібності на прийнятному рівні. Це свідчило про знижений ризик розвитку хвороби Альцгеймера.
Причому висновок був актуальним незалежно від генетичної схильності. На думку вчених, середземноморська дієта має позитивний ефект завдяки тому, що її основу складають фрукти, овочі, цільнозернові злаки, бобові, риба, оливкова олія. Особливо добре працювало поєднання двох останніх. Якщо в людини була генетична схильність до хвороби Альцгеймера, то її ознаки завдяки рибі та маслу виявлялися на 19 відсотків рідше.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про ознаки хвороби Альцгеймера.
Війна дронів спричинила медичний колапс на фронті. Як затримка евакуації перетворює “звичайні” рани на смертельні?
Відключення від електромережі в деяких регіонах сягають 12 годин на добу, і це у листопаді.…
Одна помилка — і річ зіпсована Як правильно прати верхній одяг?
Соцмережі вибухнули новиною про введення в обіг банкноти у 5000 грн. Що про це кажуть…
Отримуєте пенсію через «ПриватБанк»? Тоді вам важливо знати: оновлення персональних даних — обов’язкова вимога фінмоніторингу…
Використовуючи прості інгредієнти, які є в кожному домі, можна легко очистити праску від нагару й…