Було проведено експеримент, у якому брали участь дві групи здорових людей.
Щоправда, учасники першої групи мали генетичну схильність до хвороби Альцгеймера. Спостереження за добровольцями тривало 10 років.
Протягом усього цього часу вони мали вести щоденники харчування та періодично складати тести. Оцінювали пам’ять, мислення, увагу, уяву, сприйняття.
З’ясувалося: якщо людина харчувалася за середземноморською дієтою, то вона довше зберігалася когнітивні здібності на прийнятному рівні. Це свідчило про знижений ризик розвитку хвороби Альцгеймера.
Причому висновок був актуальним незалежно від генетичної схильності. На думку вчених, середземноморська дієта має позитивний ефект завдяки тому, що її основу складають фрукти, овочі, цільнозернові злаки, бобові, риба, оливкова олія. Особливо добре працювало поєднання двох останніх. Якщо в людини була генетична схильність до хвороби Альцгеймера, то її ознаки завдяки рибі та маслу виявлялися на 19 відсотків рідше.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про ознаки хвороби Альцгеймера.
Погода в Україні на середу, 21 травня у східних областях, місцями у центральних, західних, південних…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня: як поводитися метеозалежним.
Святих Костянтина Великого і його матір Олену названо «рівноапостольними» за великі заслуги перед християнською Церквою.
У 2025 році громадяни України мають можливість добровільно докупити страховий стаж для отримання або збільшення…
До утворення здуття свіжого або старого лінолеуму може призвести безліч причин. Але в будь-якому випадку…
Чимало українських пенсіонерів, які не виїхали з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей і…