Новини

Бурштинове варення з айви – покроковий рецепт

Для варення з айви брати тільки стиглі плоди.

Інгредієнти:

айва відварена – 700 г,

цукор – 700 г,

вода (відвар) – 1 л.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Айву ретельно промити, викласти в каструлю.
  2. Залити айву водою. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння. Зменшити вогонь до середнього. Варити, доки плоди не стануть м’якими (близько 20 хвилин).
  3. Підготовлені плоди викласти у холодну воду. Айву нарізати на четвертинки, шкірку акуратно зрізати, ретельно вибрати все насіння.
  4. Очищені плоди айви зважити, взяти стільки ж цукру, розчинити його у відварі (або воді).
  5. Додати айву і варити на найповільнішому вогні (близько 20 хвилин), обережно знімаючи в міру утворення піну.
  6. Коли плоди добре уваряться, викласти їх в емальований або інший відповідний посуд.
  7. Сироп продовжувати варити (близько 15-20 хвилин);
  8. А коли він ще більше загусне, вилити цей сироп гарячим на плоди. Варення готове.
  9. Варення має добре охолонути, тільки тоді його можна перекладати в сухі чисті банки та закочувати.

Новое на сайте

  • Новини

Виплати для пенсіонерів у 9 областях: нові подробиці про грошову допомогу

Пенсіонери та люди з інвалідністю у травні продовжують отримувати грошову допомогу від ВПП ООН. Що…

21/05/2025 19:39
  • Новини

Кекси можуть бути не тільки солодкими: приготуйте ситні яєчні кекси із зеленню

Кекси - це не тільки звичний солодкий десерт. На основі яєць можна готувати дуже смачні,…

21/05/2025 18:19
  • Новини

“Дія” стає платною: які послуги і для кого коштуватимуть гроші вже з червня

З 1 червня у "Дії" з'являться платні функції: "Дія" починає монетизувати послуги

21/05/2025 17:40
  • Новини

В Україні почали перевіряти оголошення про роботу: хто постраждає

Фахівці перевіряють вакансії, розміщені роботодавцями та кадровими агентствами.

21/05/2025 16:25
  • Новини

Чому в’януть і жовтіють помідори – ось чим треба полити рослини

Розсада добре прижилася, але з настанням спеки, незважаючи на поливи, кущики починають в'янути, а листя…

21/05/2025 15:18
  • Новини

Кекс «П’ятихвилинка»: готуємо ідеальний десерт за мінімум часу

Порадуйте своїх рідних і гостей неймовірно ніжним десертом, який готується за лічені хвилини без особливих…

21/05/2025 14:35