Щоб переконатися, що капуста вже дозріла, потрібно натиснути легенько зверху на голівку: якщо відчувається, що вона туга та пружна — можна прибирати.
Ознакою стиглості капусти є і те, що центральна частина головки світліша за краї, а нижні листочки починають підсихати. Збирати капусту пізніх сортів найкраще, коли на вулиці суха погода. Якщо дощова, то зрізані головки слід перед зберіганням просушити кілька днів, щоб згодом вони не гнили. Щоб зимова капуста довго зберігалася, слід залишати їй так званий кожух – це 3-6 нижніх великих листків. Температура у льоху має бути +1…+4 градуси. А сам льох слід побілити.
ВАЖЛИВО! Щоб завжди мати хорошу зимову капусту, слід через 2-3 роки міняти сорти, вважають фахівці.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що овочівник із Дніпропетровської області назвав найврожайніші сорти помідорів.
У 2025 році в Україні 26 років страхового стажу недостатньо, щоб отримати пенсію за віком…
Субсидії не для всіх. Яку довідку потрібно мати перед початком опалювального сезону?
Сьогодні, багатьох з нас цікавить питання, де взяти гроші без відмови, якщо їх немає. Відповідь…
Підвищена температура - найчастіший симптом різних захворювань, від вірусних інфекцій до бактеріальних запалень. Вона сигналізує…
Вона любить фотографії, зроблені під старовину, і позує на них в образі артистки цирку. У…
Погода на 3 жовтня: подекуди сонце, подекуди тумани. Дощі нарешті припиняться на всій території України.