За кілька днів пригинають бічні пагони до землі. Нічим не прикріплюють. Після кількох таких пригинання гілки продовжують рости під нахилом 45 градусів. Чотири гілки опускають на один бік і стільки ж на інший. Середину вирізують, щоб кущ був чашоподібним. Тоді плоди швидше дозріватимуть. У загущених кущах ягоди не тільки не дозрівають, а й обсипаються.
На голу землю інжир не можна опускати, бажано зробити подушку з виноградної лози та гілок, які залишаються при обрізанні. Зверху кущі накривають мішками з-під цукру чи агроволокном. Прикривають будиночком із шиферу, присипавши навколо землею. Під ним рослина не гріється та дихає.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати чай із листя інжиру.
Хочете здивувати гостей чи просто побалувати себе чимось легким та смачним? Спробуйте десерт «Бульбашки» –…
У православній традиції святі посідають особливе місце – не як заміна Богу, а як наші…
Сьогодні у рейтингу країн за тривалістю життя є лідери, де люди живуть понад 85 років,…
Скандальний закон, ухвалений без особливої уваги 2022 року, може коштувати українцям їхнього останнього майна. Новий…
Інтернет-шахраї не дрімають: крадуть гроші з карток та видають себе за банківських працівників.
Сонце – радість, але й стрес для шкіри Навіть коротке перебування на сонці може залишити…