Виявляється, є секретний інгредієнт, який обов’язково потрібно додати при замішуванні тіста, крім дріжджів.
Цей інгредієнт – звичайний розпушувач або сода, хоча саме перший кращий.
Нагадаємо, що розпушувачі – це речовини або суміші, які додають у тісто, щоб воно стало пухким і менш щільним. Сода або розпушувач можуть зробити випічку ще пухкішою, але якщо не розрахувати пропорції, тісто може взагалі не піднятися.
Запам’ятайте, розпушувач додають не у тісто, а змішують його з борошном. Але якщо соди або розпушувача виявиться багато, тісто вийде твердим, а випічка несмачною.
Потрібно використовувати розпушувач у таких пропорціях: 10 г порошку на 500 г борошна.
І, звичайно, не забуваємо про дріжджі та інші традиційні складові тіста – борошно, вода чи молоко, олія (кондитерський жир), сіль та цукор.
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Що робити з дрібною та некондиційною картоплею? Багато городників просто викидають її, але є способи,…
Здивуйте своїх рідних та гостей оригінальним рецептом улюбленого торта. З какао він вийде ще смачнішим…
Влітку українські поля залишилися без зрошення та вологи. Наслідки цього вдарять по кишенях українців уже…
В Україні стало майже на 90 тисяч пенсіонерів менше. У Пенсійному фонді України розповіли, в…