Виявляється, є секретний інгредієнт, який обов’язково потрібно додати при замішуванні тіста, крім дріжджів.
Цей інгредієнт – звичайний розпушувач або сода, хоча саме перший кращий.
Нагадаємо, що розпушувачі – це речовини або суміші, які додають у тісто, щоб воно стало пухким і менш щільним. Сода або розпушувач можуть зробити випічку ще пухкішою, але якщо не розрахувати пропорції, тісто може взагалі не піднятися.
Запам’ятайте, розпушувач додають не у тісто, а змішують його з борошном. Але якщо соди або розпушувача виявиться багато, тісто вийде твердим, а випічка несмачною.
Потрібно використовувати розпушувач у таких пропорціях: 10 г порошку на 500 г борошна.
І, звичайно, не забуваємо про дріжджі та інші традиційні складові тіста – борошно, вода чи молоко, олія (кондитерський жир), сіль та цукор.
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Не хочете обприскувати капусту хімією, але думаєте, що без неї залишитеся без врожаю? Використовуйте інші…
Сезон кабачків – ідеальний час для експериментів на кухні. Приготуйте хрумкі кабачки фрі, які нічим…
Популярний український банк "ПриватБанк" зробив важливе попередження для клієнтів. Коли послуги фінансової установи будуть недоступними.
Частина керівників регіональних органів Пенсійного фонду отримують пенсію, оскільки досягли пенсійного віку. Який розмір пенсій…