Фахівці зазначають, що тромби, як правило, з’являються у людей, у раціоні яких переважає вуглеводна чи жирна їжа. На думку експертів, важливо не захоплюватися такою їжею, розбавляючи її білком, овочами та клітковиною, пише Медицина.
Небезпечне надмірне вживання простих вуглеводів та цукру, які у неабияких обсягах міститься в соусах, напівфабрикатах та знежирених продуктах.
Причиною тромбозу також може стати вживання в їжу маргарину. Просто в цьому продукті міститься велика кількість жирів, які згущують кров.
Тромбоз може спровокувати і вживання ковбас та сосисок. Експерти радять замінити їх на варену курячу грудку та натуральну шинку.
Водночас кардіологи закликали не обмежувати себе в їжі, оскільки від тромбів страждають люди, які сидять на дієтах. Крім того, краще не їсти багато свинячої та яловичої печінки: у ній містяться вітаміни, які погано впливають на згортання крові.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які симптоми вказують на наявність тромбів.
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…