Фахівці зазначають, що тромби, як правило, з’являються у людей, у раціоні яких переважає вуглеводна чи жирна їжа. На думку експертів, важливо не захоплюватися такою їжею, розбавляючи її білком, овочами та клітковиною, пише Медицина.
Небезпечне надмірне вживання простих вуглеводів та цукру, які у неабияких обсягах міститься в соусах, напівфабрикатах та знежирених продуктах.
Причиною тромбозу також може стати вживання в їжу маргарину. Просто в цьому продукті міститься велика кількість жирів, які згущують кров.
Тромбоз може спровокувати і вживання ковбас та сосисок. Експерти радять замінити їх на варену курячу грудку та натуральну шинку.
Водночас кардіологи закликали не обмежувати себе в їжі, оскільки від тромбів страждають люди, які сидять на дієтах. Крім того, краще не їсти багато свинячої та яловичої печінки: у ній містяться вітаміни, які погано впливають на згортання крові.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які симптоми вказують на наявність тромбів.
Сонце – радість, але й стрес для шкіри Навіть коротке перебування на сонці може залишити…
На найближчому пленарному тижні Верховна Рада України розгляне питання про продовження воєнного стану та загальну…
Кислий сир – не привід викидати продукт. За допомогою простого трюку та доступних інгредієнтів можна…
В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…
Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…
Отримати повідомлення про посилку - буденність. Але в умовах війни це навіть може стати смертельною…