День шкідливої їжі почали відзначати у США любителі снеків, газування, чіпсів, солодощів та продукції фаст-фуд-кафе.
Термін “шкідлива їжа” вперше вигадав і ввів в обіг більше 40 років тому мікробіолог Майкл Джекобсон, позначивши так продукти, що містять багато калорій та шкідливі для здоров’я речовини при мінімумі харчової цінності, тобто вітамінів та мінералів. 2008 року вчені довели, що “шкідливі продукти” впливають на мозок так само, як наркотики, виробляючи харчову залежність.
Прихильники святкування цього дня оголосили війну тенденції підрахунку калорій і закликають хоч цього дня поїсти щось, що хочеться, а не те, що потрібно. Адже шкідлива їжа одночасно і найсмачніша. Щоправда, з ними згодні далеко не всі, нагадуючи, що такі святкування собі на шкоду.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які свята відзначають 18 липня.
У православній традиції святі посідають особливе місце – не як заміна Богу, а як наші…
Сьогодні у рейтингу країн за тривалістю життя є лідери, де люди живуть понад 85 років,…
Скандальний закон, ухвалений без особливої уваги 2022 року, може коштувати українцям їхнього останнього майна. Новий…
Інтернет-шахраї не дрімають: крадуть гроші з карток та видають себе за банківських працівників.
Сонце – радість, але й стрес для шкіри Навіть коротке перебування на сонці може залишити…
На найближчому пленарному тижні Верховна Рада України розгляне питання про продовження воєнного стану та загальну…