Новини

Літнє меню: холодний бурячник з ковбасою

Інгредієнти:

картопля – 3 шт.,

яйця – 3-4 шт.,

буряк – 3 шт.,

вода – 2 л,

огірки – 3-4 шт.,

варена ковбаса – 150 г,

оцет (9%),

сіль, цукор, зелень (цибуля та кріп), сметана – за смаком.

Приготування:

  1. Картоплю разом зі шкіркою відварити 20-25 хвилин, яйця 10 хвилин, остудити та очистити.
  2. Буряк нарізати невеликими шматочками або натерти на великій тертці.
  3. У каструлю з водою додати сіль і цукор за смаком і підігріти на середньому вогні.
  4. Коли вода стане гарячою, зняти її з вогню та змішати з оцтом.
  5. Покласти буряк у каструлю, поставити на вогонь і після закипання варити півтори-дві хвилини.
  6. Злити більшу частину рідини в миску і залишити в каструлі стільки води, щоб її рівень був вище буряків на сантиметр.
  7. Відварити буряк до м’якості, зняти з вогню і повернути в каструлю злиту рідину.
  8. Буряк разом з відваром охолодити спочатку при кімнатній температурі, а після в холодильнику.
  9. Картоплю, яйця, огірки та ковбасу нарізати невеликими шматочками, зелень нарубати і все перемішати.
  10. Розкласти нарізані інгредієнти по тарілках та додати буряк разом із відваром.
  11. Заправити буряк сметаною і відразу подати до столу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як швидко зварити буряк.

Новое на сайте

  • Новини

На Україну на вихідних насувається потужний циклон: в яких областях чекати снігу

Цими вихідними низка регіонів України опиниться під впливом циклону та атмосферних фронтів: очікується мокрий сніг…

21/11/2025 23:40
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 22 листопада

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

21/11/2025 23:10
  • Новини

Як оживити виснажену після картоплі грядку: прості й ефективні методи

Досвідчені городники відкрили осінню “секретну зброю” для родючої грядки після картоплі. Обо'язково зробіть це —…

21/11/2025 22:41
  • Новини

Пиріг «Святковий» із сухофруктами: неймовірно смачний рецепт

Цей святковий сирник — ідеальне поєднання повітряної сирної маси, ніжного тіста та ароматних сухофруктів. Обов'язковий…

21/11/2025 21:30
  • Статті

Як доглядати за теплицею з полікарбонату взимку?

Полікарбонат — міцний матеріал, але навіть він потребує захисту від снігових навантажень, перепадів температур та…

21/11/2025 21:18
  • Новини

Нові правила отримання посвідчення УБД: що змінилося й для кого

В Україні змінили правила відновлення посвідчення УБД. Що потрібно знати?

21/11/2025 20:31