Про користь зеленої цибулі знали ще в античному світі та на Стародавньому Сході. Тоді цибулю вживали для відновлення сил після хвороби, а її соком натирали м’язи воїнів перед важким боєм. Сьогодні ж ми використовуємо зелену цибулю виключно як приправу.
Ця рослина корисна тим, що в ній містяться вітаміни А, В, С, Е, К, РР, а також мінерали: кальцій, мідь, марганець, залізо, магній, молібден, сірка, кобальт тощо.
Зелену цибулю використовують при застуді, головному болю, як жарознижуючий, антибактеріальний та протизапальний засіб.
Вона покращує апетит, підтримує імунну систему, профілактично бореться з онкологією та пригнічує грибкові інфекції.
Щоб позбавитися їдкого запаху цибулі, потрібно пожувати гілочку петрушки, з’їсти скибочку лимона або випити чашку зеленого чаю.
Але зелена цибуля має і протипоказання. Її не можна їсти тим, хто страждає на гастрит, виразку та інші хвороби шлунка, а також захворювання печінки та нирок у стадії загострення.
Обережним із вживанням зеленої цибулі потрібно бути тим, у кого підвищене згортання крові, а також індивідуальна непереносимість.
23 травня сухо та сонячно, крім одного регіону: дощитиме лише у західних областях.
Розумні годинники не тільки показують час, а й виконують безліч інших функцій, які роблять наше…
Що чекає на метеозалежних людей? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Досвідчені кухарі знають маленький секрет смачного плову. Щоб плов вийшов чудово ніжним та смачним, потрібно…
За рік яйця подорожчали майже на 75%, але у квітні-травні почали дешевшати. Експерти пояснюють, коли…
Тисячі українців виявилися далеко від своїх будинків через війну. Що робити з комунальними платежами, якщо…