Новини

Медики назвали кашу, яка благотворно впливає на весь наш організм

Ви, мабуть, здогадалися, що йдеться про пшоно.

Лейцин і гістидин надають сприятливий вплив на стан сполучних тканин, фосфор – покращує стан кісток, калій – зміцнює судинну систему, залізо – відповідає за рівень гемоглобіну, марганець – прискорює обмін речовин, фтор та кремній – покращують стан шкіри, зубів, волосся, вітаміни групи В – покращують зовнішній вигляд, виводять із організму шлаки, фолієва кислота є натуральним заспокійливим засобом.

Пшоно радять вживати при порушенні обміну речовин, надмірній масі тіла, проблемах із кровоносною системою, для поліпшення загального стану організму. Воно нейтралізує негативну дію жирної їжі, перетворюючи «поганий» холестерин на «хороший».

Пшоно сприяє очищенню організму, гальмує ріст пухлин, має сечогінну дію, допомагає прискорити процес зрощування зламаних та зміцнення пошкоджених кісток, загоює рани, сприяє з’єднанню м’яких тканин, зміцнює м’язову систему.

Вживання пшона та цілющих напоїв на його основі допомагає при гіпертонії, панкреатиті, цукровому діабеті, хворобах печінки, сечовому міхурі, звичайно ж, нирок.

Воно дуже корисне для всієї сечовивідної системи: виводить пісок, каміння, допомагає при жіночих хворобах та циститі.

Настій пшона для здоров’я нирок

Цілющий вплив на нирки та сечовий міхур має настій пшона. Приготувати його легко. Склянку пшона промити теплою водою, висипати в трилітрову банку і залити гарячою водою. Настоювати ніч при кімнатній температурі, накривши чимось теплим. Вранці у воді з’явиться біла суспензія – дуже корисна. Пийте рідину по півсклянки 5-6 разів на день. Коли настій закінчиться, заливайте пшоно знову водою і настоюйте. Пийте, доки не зміниться смак. Тоді потрібно брати іншу склянку пшона та повторити процедуру. Курс – три тижні.

Звичайно, перш ніж починати самолікування пшоном, потрібно проконсультуватися з лікарем, це стосується настоїв. А ось готувати кашу з пшона, супи та інші страви – це лише для користі здоров’ю.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи правильно ви зберігаєте крупи і муку.

Новое на сайте

  • Новини

Що потрібно знати пенсіонерам, які продовжують працювати у 2025 році

В Україні тисячі пенсіонерів продовжують працювати після виходу на відпочинок. Для них держава передбачила щорічний…

07/07/2025 18:58
  • Новини

Нацбанк змінює правила сплати комуналки і переказів: який документ стане обов’язковим

Нацбанк готує реформу для переказів без рахунку. Суть змін – більше даних, більше прозорості та…

07/07/2025 18:09
  • Новини

Ідеальні мариновані огірки з гірчицею: простий рецепт на зиму – для справжніх гурманів

Цей рецепт маринованих огірків із гірчицею у зернах та стерилізацією стане знахідкою для всіх, хто…

07/07/2025 17:41
  • Статті

Як людям похилого віку не залишитися без житла: обираємо між спадковим договором та довічним утриманням

Передати житло тому, хто допомагає, – гарна ідея. Але оформити це можна по-різному, і від…

07/07/2025 16:53
  • Дача

Чому слива не дає врожаю: поширені причини та що з цим робити

Урожаю все нема, а дерево росте вже не перший рік? Причин відсутності плодів у сливи…

07/07/2025 15:24
  • Новини

Сирні кульки з кропом і кунжутом: неймовірно смачна закуска за 10 хвилин

Не обов’язково бути шеф-кухарем, щоб створити закуску, яка прикрасить будь-який стіл. Замість банальних канапок –…

07/07/2025 14:53