Вони багаті на вітамін С, бета-каротин, вітаміни групи В, мікроелементи (залізо, фосфор, кальцій).
Молоде листя кульбаб майже не гірчить, а якщо все ж таки гіркота відчувається, перед використанням його занурюють на 30-40 хвилин у солону воду.
Нарізане листя потрібно трохи посолити і побризкати лимонним соком або оцтом, можна заправити майонезом. Крім того, листя кульбаби можна відварити і використовувати як шпинат.
Фітотерапевти рекомендують використовувати його у їжу при подагрі та ревматизмі, воно є корисним тим, хто страждає на захворювання нервової системи і травного тракту, у тому числі печінки. Особливо корисним є листя кульбаб до цвітіння.
7 липня на Івано-Франківщині очікується дощ, на решті територій без опадів.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Тиждень починається з важливої астрологічної події — інгресії Урана у знак Близнята. Цей момент можна…
Хочете здивувати гостей чи просто побалувати себе чимось легким та смачним? Спробуйте десерт «Бульбашки» –…
У православній традиції святі посідають особливе місце – не як заміна Богу, а як наші…
Сьогодні у рейтингу країн за тривалістю життя є лідери, де люди живуть понад 85 років,…