Новини

Що додати у весняний салат?

Вони багаті на вітамін С, бета-каротин, вітаміни групи В, мікроелементи (залізо, фосфор, кальцій).

Як приготувати?

Молоде листя кульбаб майже не гірчить, а якщо все ж таки гіркота відчувається, перед використанням його занурюють на 30-40 хвилин у солону воду.

Нарізане листя потрібно трохи посолити і побризкати лимонним соком або оцтом, можна заправити майонезом. Крім того, листя кульбаби можна відварити і використовувати як шпинат.

Фітотерапевти рекомендують використовувати його у їжу при подагрі та ревматизмі, воно є корисним тим, хто страждає на захворювання нервової системи і травного тракту, у тому числі печінки. Особливо корисним є листя кульбаб до цвітіння.

Новое на сайте

  • Новини

Пенсії по інвалідності восени 2025 року: чи очікувати підвищення у вересні

Громадяни України, які отримують пенсії по інвалідності, цікавляться, чи збільшаться розміри виплат з 1 вересня.…

21/08/2025 18:53
  • Статті

Пенсії борцям за незалежність: хто має право і як нараховують?

Борці за незалежність України у XX столітті та реабілітовані жертви політичних репресій мають право на…

21/08/2025 17:58
  • Пільги

Осіння грошова допомога на дрова та вугілля: хто і на яку суму може розраховувати

Держава виплатить компенсацію сім'ям деяких регіонів на покупку твердого палива. Гроші надійдуть у вересні-жовтні, і…

21/08/2025 16:29
  • Новини

Хто з пенсіонерів може легально не платити за комуналку – пояснення Пенсійного фонду

В Україні діє мало відома, але важлива соціальна програма, яка дозволяє окремим категоріям пенсіонерів взагалі…

21/08/2025 15:59
  • Новини

Салат не любить серпневу спеку: що робити, щоб зберегти врожай

Серпневі дні спекотні, а ночі прохолодні – і салат від цього страждає. Вибір правильного сорту…

21/08/2025 15:36
  • Новини

Незвичайне приготування гречки: додаємо курку й запікаємо в горщиках

Простий набір інгредієнтів і трішки фантазії – і звична гречка перетворюється на ситну й святкову…

21/08/2025 15:06