Потрібно насамперед знати терміни зберігання хліба, щоб вам не було несподіванкою, що продукт почав псуватися.
Так, хліб у целофановій упаковці зберігається приблизно 3 доби. Якщо у складі хліба заварка чи закваска, то до 7 діб. Проте все залежить ще від сорту хліба.
Цвіль на хлібі з’являється у сприятливих для неї умовах: при вологості понад 75% та температурі від +20 до +30 градусів. Саме тому якщо влітку купити хліб і зберігати його на теплій кухні, то вже на другий день він може почати покриватися цвіллю.
Причиною активності колонії грибків є певні складові у складі хліба. І це не означає, що кольорова пліснява – це хімія. Залишки їжі на хлібі або вміст у ньому фруктових добавок може бути причиною появи цвілі.
Щоб зберегти хліб якомога довше свіжим, потрібно зберігати його відповідно до умов на етикетці. Влітку зберігайте хліб у холодильнику, навіть можна його заморожувати, тоді зростання цвілі сповільниться.
Не залишайте хліб в упаковці під сонячним промінням, так як волога не випаровується і створюються дуже сприятливі умови для розвитку цвілі.
Не слід зберігати білий та чорний хліб разом. А ще слід покласти в хлібницю жменю солі або шматочок картоплі, щоб уникнути появи цвілі.
Обробляли рослини ввечері, а вранці пішов дощ? Не панікуйте: все залежить від типу препарату. Розповідаємо,…
Хочете зробити щось особливе з літньої малини? Приготуйте домашній квас — ароматний, прохолодний і дуже…
Працюєте на пенсії й хочете збільшити свої виплати? Дізнайтеся, хто має право на перерахунок пенсії,…
Частина українців можуть отримати нову грошову допомогу у межах спеціальної програми підтримки. Кому саме надають…
З 1 липня в Україні запроваджено новий стандарт напруги – 230/400 В. Пояснюємо, як це…
В Україні триває державна програма з підтримки громадян, у межах якої можна було отримати тисячу…