Потрібно насамперед знати терміни зберігання хліба, щоб вам не було несподіванкою, що продукт почав псуватися.
Так, хліб у целофановій упаковці зберігається приблизно 3 доби. Якщо у складі хліба заварка чи закваска, то до 7 діб. Проте все залежить ще від сорту хліба.
Цвіль на хлібі з’являється у сприятливих для неї умовах: при вологості понад 75% та температурі від +20 до +30 градусів. Саме тому якщо влітку купити хліб і зберігати його на теплій кухні, то вже на другий день він може почати покриватися цвіллю.
Причиною активності колонії грибків є певні складові у складі хліба. І це не означає, що кольорова пліснява – це хімія. Залишки їжі на хлібі або вміст у ньому фруктових добавок може бути причиною появи цвілі.
Щоб зберегти хліб якомога довше свіжим, потрібно зберігати його відповідно до умов на етикетці. Влітку зберігайте хліб у холодильнику, навіть можна його заморожувати, тоді зростання цвілі сповільниться.
Не залишайте хліб в упаковці під сонячним промінням, так як волога не випаровується і створюються дуже сприятливі умови для розвитку цвілі.
Не слід зберігати білий та чорний хліб разом. А ще слід покласти в хлібницю жменю солі або шматочок картоплі, щоб уникнути появи цвілі.
Рецепт "Чушка Бюрек" - смачний і корисний спосіб включити болгарський перець до раціону, особливо в…
Юрист пояснив, у яких випадках можна продовжити відстрочку від мобілізації дистанційно і коли ТЦК має…
Автоматична відмова на кордоні. Українцям нагадали про головну вимогу для в'їзду в Польщу.
«Осінній» бізнес у розпалі. Українці масово здають каштани на переробку.
Тисячі переселенців можуть залишитись без соціальних виплат. До 1 листопада 2025 року вони мають пройти…
Президент України повідомив про позбавлення громадянства “деяких осіб”, через наявність у них російського паспорта. Очевидно,…