Паляниця – це хліб із пшеничного борошна, за формою – плескатий, округлий, як правило, з характерним «козирком» з кірки зверху, утвореним завдяки надрізу перед випічкою.
Найменування пов’язують з тим, що зазвичай свіжовпечені паляниці в Україні нанизували на кіл, яким знімали їх з пода.
Паляниця вважалася святковою стравою (тоді як хліб для повсякденного вживання випікався з житнього борошна). У неврожайні роки паляниці випікали з домішкою ячмінного борошна, висівок.
Втомилися від класичних маринадів? Спробуйте оригінальний рецепт із додаванням меду – ваші помідори заграють новими…
У жовтні Україна зазвичай переходить на зимовий час, чи не стане 2025 винятком, що керівництво…
Очікуване зниження цін на медикаменти так і не відбулося. Навпаки, після заборони маркетингових договорів ліки…
Перший віцепремʼєр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про нові цифрові сервіси, які найближчим…
Українцям нагадали про п'ять причин, через які їм можуть тимчасово припинити пенсійні нарахування. Не пропустіть,…
Пенсійний фонд України повідомив про різке зниження показника середньої заробітної плати, який використовується для обчислення…