Паляниця – це хліб із пшеничного борошна, за формою – плескатий, округлий, як правило, з характерним «козирком» з кірки зверху, утвореним завдяки надрізу перед випічкою.
Найменування пов’язують з тим, що зазвичай свіжовпечені паляниці в Україні нанизували на кіл, яким знімали їх з пода.
Паляниця вважалася святковою стравою (тоді як хліб для повсякденного вживання випікався з житнього борошна). У неврожайні роки паляниці випікали з домішкою ячмінного борошна, висівок.
2025 року українці відчули, що стабільність — не для всіх комунальних послуг. Одні тарифи завмерли,…
Самокати: зручний транспорт чи загроза для пішоходів? Ця тема болить багатьом — особливо людям поважного…
Якщо помідори стали надто «пишними», не поспішайте з новими добривами — іноді рішення ховається у...…
Кабачковий рулет – це справжній хіт літа! Соковитий, яскравий і апетитний, він стане окрасою будь-якого…
Призначення соціальних допомог перейшло від органів соцзахисту до Пенсійного фонду України. Чи будуть через це…
Комунальні платежі без зайвих витрат і готівка без комісії – Укрпошта знижує фінансове навантаження на…