Паляниця – це хліб із пшеничного борошна, за формою – плескатий, округлий, як правило, з характерним «козирком» з кірки зверху, утвореним завдяки надрізу перед випічкою.
Найменування пов’язують з тим, що зазвичай свіжовпечені паляниці в Україні нанизували на кіл, яким знімали їх з пода.
Паляниця вважалася святковою стравою (тоді як хліб для повсякденного вживання випікався з житнього борошна). У неврожайні роки паляниці випікали з домішкою ячмінного борошна, висівок.
Юрист пенсіонерів Вулах Михайло простою мовою пояснює, у чому полягає різниця між основними видами договорів,…
Частина українців можуть отримати нову грошову допомогу з бюджету. Кому та на що надають кошти.
Перевірити вершкове масло вдома — просто! Кілька перевірених способів допоможуть вам бути впевненими, що придбали…
Пенсії для осіб з інвалідністю зростуть. Як зміниться розмір виплат у наступному році?
В Україні накопичився величезний борг за рішеннями судів щодо пенсійних виплат — майже 85 мільярдів…
Уряд готує нову формулу пенсій. Кого насамперед торкнуться зміни?