Про них розповідає телеграм-канал Medical Alliance.
Так, вчені стверджують, що будь-яке повторне кип’ятіння призведе до накопичення шкідливих речовин.
По суті, це “мертва вода” з низькими смаковими властивостями. Через високі температури зникає необхідний людині кисень. Крім того, елементи з хлором при кип’ятінні стають канцерогенами, а важкі метали, нафтопродукти збираються і поступово накопичуються у чайнику у вигляді накипу. А осад із чайника, якщо його не очистити, потрапляє в організм та вимиває корисні речовини.
Отже, всі основні проблеми пов’язані з чайником і накопиченням у ньому виведеного із води. Звичайно, токсичність такої води досить невисока, але якщо її вживати довго, можуть початися помітні наслідки. Тяжкі метали, нітрати, феноли та інші шкідливі речовини, що були у воді до кипіння, нікуди не випаровуються.
Так, постійне вживання кип’яченої води призводить до виведення з організму цінних мінералів та солей; при повторному кип’ятінні у воді збільшується концентрація небезпечних солей, що погіршують роботу життєво важливих органів та систем.
У Верховній Раді попередили, що тарифи на газ треба переглянути. Скільки доведеться платити споживачам і…
У 2025 році для виходу на пенсію у 60 років потрібно мати 32 роки стажу.…
Консервовані продукти – невід'ємна частина раціону багатьох сімей. Вони зручні, довго зберігаються та дозволяють економити…
Не кожна пляма зникає після прання в гарячій воді. Деякі забруднення вона лише закріплює, і…
З 1 липня 2025 року невиплачені пенсії повертаються з рахунків Ощадбанку до ПФУ. Як отримати…
Пенсійна система Німеччини опинилася під загрозою: через демографічні зміни фінансування виплат стає дедалі складнішим. Економісти…