Зелень – джерело вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів, тому по можливості частіше додавайте її до свого раціону.
Це чудовий засіб для профілактики застуди, авітамінозу. Він покращує травлення, зміцнює волосся, зуби та нігті. Цибуля – одна з найпростіших у вирощуванні культур, для неї навіть не доведеться купувати ґрунт. Можна просто взяти неглибокі ємності, наповнити їх водою та занурити в них коріння цибулинки. Через пару днів з’явиться зелене пір’я.
У цьому продукті міститься багато селену — мікроелемента, який робить зір кращим, прискорює обмін речовин, позитивно впливає на роботу щитоподібної залози та ШКТ. Особливо важливо їсти якнайбільше петрушки навесні — щоб захистити себе від авітамінозу.
Є два способи її посадки: можна кинути в ґрунт насіння або посадити заздалегідь приготоване коріння. У другому випадку зелень буде більш пишною. Важливо пам’ятати: петрушці потрібен час, щоб зійти до трьох тижнів. Землю потрібно постійно поливати та захищати від пересихання.
Завдяки своєму складу крес-салат покращує пам’ять та когнітивні функції, підвищує настрій та рятує від депресії, знижує навантаження на нирки та допомагає людям із проблемною шкірою позбутися прищів. Урожай кресс-салату можна зібрати вже 2-3 тижні. Для цього потрібно забезпечити достатнє освітлення, регулярно поливати та розпушувати ґрунт. Ще сходи потрібно регулярно проріджувати, щоб рослина не ослабла, і ви не залишилися без урожаю.
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…