Лікар Томас Фрілінг назвав продукти, які можуть призвести до появи в кишечнику шкідливих бактерій, що зробить його вразливим для хвороб, пише Storinka.
– Неправильна їжа поширює в кишечнику шкідливі бактерії, які з часом роблять його більш сприйнятливим до захворювань, – пояснив Томас Фрілінг.
Для підтримки здоров’я кишечника лікар радить відмовитися від вживання у великих кількостях обсмажених або копчених ковбасних виробів, а також продуктів, що містять «погані жири» – масло, сало, майонез. Крім того, слід виключити з меню і цукор.
Для кишечника корисна середземноморська, переважно вегетаріанська дієта. Вона має бути багата на клітковину.
Людям з неушкодженою слизовою оболонкою кишечника, Фрілінг радить включити в раціон бобові – горох, сочевицю, нут, а також деякі овочі, наприклад, шпинат або моркву. Окремо він відзначив користь бананів, які містять речовини, що збільшують кількість протизапальних кишкових бактерій.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як отримати безкоштовну допомогу у стаціонарі.
Атмосферні фронти накриють країну. Сніг, дощ і мороз: чого ще чекати Україні цієї середи?
Спокійна доба попереду. Чому прогноз геомагнітної активності на 19 листопада тішить фахівців?
Соціальний бонус на постійній основі. Які категорії пенсіонерів отримають подвоєні виплати?
Війна дронів спричинила медичний колапс на фронті. Як затримка евакуації перетворює “звичайні” рани на смертельні?
Відключення від електромережі в деяких регіонах сягають 12 годин на добу, і це у листопаді.…
Одна помилка — і річ зіпсована Як правильно прати верхній одяг?