Як повідомляє Daily Mail, біологи, намагаючись допомогти людям у боротьбі з ожирінням, вивчали зв’язок між нейронами гіпоталамуса, який відповідає, у тому числі, за почуття голоду, із зображенням, запахом та смаком їжі.
У ході експериментів лабораторних гризунів спочатку годували ароматизованим гелем без поживних речовин, що придушило відповідну ділянку гіпоталамуса, але через кілька хвилин мозок гризунів повернувся в “голодний” стан. При повторних годівлях “порожнім” гелем гіпоталамус перестав реагувати на цей смак.
Потім тваринам давали гель, до складу якого входило невелика кількість калорій, що дозволило вгамувати почуття голоду на тривалий час. Крім того, аромат і вид калорійної суміші пригнічував бажання їсти сильніше “порожнього” гелю.
На третьому етапі досліджень мишам вводили гормони, що виробляються при травленні: пептид YY, амілін та холецистокінін. Незважаючи на те, що тварини не отримали поживних речовин, вони відчували ситість.
Автори роботи продовжать вивчення впливу гормонів на почуття голоду, щоб навчитися обманювати мозок.
—————————————-
*Гіпотала́мус — невелика область у проміжному мозку (відділ головного), що складається з великої кількості груп клітин (понад 30 ядер), що регулюють нейроендокринну діяльність мозку та гомеостаз, тобто саморегуляцію організму
Джерело: 50plus
Раніше ми писали, які продукти ідеально підходять для нічного перекушування?
Старі домоткані рушники — це не просто елемент побуту, який припадає пилом у скринях. Це…
Цього року 20 листопада в Україні вперше вперше святкують дату, яку раніше відзначали у червні.
Сорок чоловіків і жінок віком від 60 до 75 років відверто поділилися, про що шкодують…
Грошова підтримка від «Карітасу». У яких регіонах країни діють програми фіндопомоги від благодійної організації та…
Зі звичайної курячої печінки можна приготувати страву ресторанного рівня. Такий рулет виглядає ошатно, відмінно ріжеться…
З четверга в Україні починається потепління. Синоптики оновили прогноз по регіонах.