File written by Adobe Photoshop? 4.0
За даними експертно-аналітичного центру кадрового порталу grc.ua, які наводяться в його прес-релізі, протягом 2021 року на облік до центрів зайнятості стали 72,088 тис. осіб віком від 20 до 24 років, у тому числі 23,222 тис. професіоналів та спеціалістів.
Як зазначають експерти, причиною цього є, перш за все, система вищої освіти, яка не корелює кількість фахівців, що випускаються, з потребами ринку праці в розрізі професій. Крім того, отримані теоретичні знання випускників у більшості випадків не відповідають вимогам роботодавців, які віддають перевагу спеціалістам хоча б з мінімальним досвідом роботи.
При цьому в компанії зазначають, що ринок праці сьогодні активний, а конкуренція не така велика, як, наприклад, у 2014 році, коли на одне робоче місце претендувало 11 студентів та молодих фахівців. Навіть якщо після закінчення вузу молодий фахівець стикається із незатребуваністю своєї професії на ринку праці, він може знайти інші варіанти працевлаштування.
Наприклад, найбільше вакансій для фахівців без досвіду пропонують у сфері продажу (75% вакансій), хоча зарплата у цій сфері не надто висока (у середньому 9,5 тис. грн).
У той же час найбільш привабливий рівень зарплат для фахівців без досвіду роботи пропонують у сфері маркетингу, реклами та PR (у середньому 18,8 тис. грн), сфері адміністративного персоналу (16,3 тис. грн), IT, інтернет та мультимедіа ( 15,1 тис. грн.).
Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки українців працюють закордоном.
Джерело: fixygen.ua
Ваша квасоля виглядає так, ніби її хтось з’їв? Причина може ховатися просто під ногами.
Не знаєте, що зробити з кабачками? Цей рецепт у клярі – ідеальне рішення на кожен…
Маючи 37 років стажу, ветеран отримує доплату лише за два. Чи не порушує Пенсійний фонд…
Частина українців можуть отримати грошову допомогу від відомого благодійного фонду. Яким критеріям потрібно відповідати та…
В Україні планують уніфікувати підходи до індексації пенсій — усі виплати будуть переглядатися за єдиним…
Іноді рахунки за електроенергію можуть шокувати. Але не завжди причина – у споживанні. Можливо, винен…