Чорнослив має просто феноменальні властивості. Про це повідомляє agrotrend.com.ua.
Чорнослив рекомендують при проблемах із кишечником – при метеоризмі, відчутті тяжкості, розпирання та болі в животі, а регулярне вживання чорносливу може допомогти запобігти запору.
Це пояснюється тим, що чорнослив, або сушена слива, є чудовим джерелом клітковини, що допомагає моториці кишечника.
100-грамова порція чорносливу (близько 10 шт.) містить близько 7 г клітковини та є щоденною потребою організму.
Згідно з останніми рекомендаціями Міністерства сільського господарства США, жінкам рекомендується споживати від 22 до 28 г клітковини, тоді як чоловіки повинні споживати від 28 до 34 г клітковини на день.
“Клітковина – лише одна з багатьох важливих переваг чорносливу”, – говорить науковий співробітник Крістофер Мор. В одному дослідженні, опублікованому в академічному журналі Osteoporosis International, вчені виявили, що щоденне вживання п’яти-шести чорносливів може допомогти запобігти втраті кісткової маси. Мор спеціально досліджував споживання чорносливу жінками в постменопаузі, які страждають на остеопороз. Ті, хто споживав п’ять-шість штук чорносливу за шість місяців, змогли запобігти втраті мінеральної щільності кісток.
“Чорнослив має бути в раціоні кожного” “Така ж кількість чорносливу (п’ять-шість штук) покращить фактори ризику серцевих захворювань та запалень, тому чорнослив має бути постійно у вашому раціоні”, – поділився дослідник.
Читайте також:
Інтернет-шахраї не дрімають: крадуть гроші з карток та видають себе за банківських працівників.
Сонце – радість, але й стрес для шкіри Навіть коротке перебування на сонці може залишити…
На найближчому пленарному тижні Верховна Рада України розгляне питання про продовження воєнного стану та загальну…
Кислий сир – не привід викидати продукт. За допомогою простого трюку та доступних інгредієнтів можна…
В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…
Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…