Чорнослив має просто феноменальні властивості. Про це повідомляє agrotrend.com.ua.
Чорнослив рекомендують при проблемах із кишечником – при метеоризмі, відчутті тяжкості, розпирання та болі в животі, а регулярне вживання чорносливу може допомогти запобігти запору.
Це пояснюється тим, що чорнослив, або сушена слива, є чудовим джерелом клітковини, що допомагає моториці кишечника.
100-грамова порція чорносливу (близько 10 шт.) містить близько 7 г клітковини та є щоденною потребою організму.
Згідно з останніми рекомендаціями Міністерства сільського господарства США, жінкам рекомендується споживати від 22 до 28 г клітковини, тоді як чоловіки повинні споживати від 28 до 34 г клітковини на день.
“Клітковина – лише одна з багатьох важливих переваг чорносливу”, – говорить науковий співробітник Крістофер Мор. В одному дослідженні, опублікованому в академічному журналі Osteoporosis International, вчені виявили, що щоденне вживання п’яти-шести чорносливів може допомогти запобігти втраті кісткової маси. Мор спеціально досліджував споживання чорносливу жінками в постменопаузі, які страждають на остеопороз. Ті, хто споживав п’ять-шість штук чорносливу за шість місяців, змогли запобігти втраті мінеральної щільності кісток.
“Чорнослив має бути в раціоні кожного” “Така ж кількість чорносливу (п’ять-шість штук) покращить фактори ризику серцевих захворювань та запалень, тому чорнослив має бути постійно у вашому раціоні”, – поділився дослідник.
Читайте також:
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…
Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…
Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…