Так, якщо у 1990-1991 рр. закладали 863,7 тис. га, то на сезон 2020 року цей показник досяг 323,0 тис. га.
Зменшення площ насаджень, спричинило зменшення виробництва плодів і ягід на 30%, баштанних — на 38% (виробництво кавунів зменшилося з 463 тис. т до 400 тис. т), а винограду — на 66% (з 457 тис. т до 281 тис. т).
Цікаво відзначити, що виробництво динь збільшилося на 61 тис. т до 95 тис. т у 2020 році, тоді як у 1995 вирощували лише 34 тис. т.
Виробництво яблук зросло за останні 15 років до 1 115 тис. т, порівняно з 1 046 тис. т у 1990 р. Серед насіннячкових дерев зменшилося виробництво груш, яких у 1995 р. вирощували 247 тис. т, а в 2020 – 152 тис. т
Також за цей час спостерігається тенденція до збільшення виробництва серед кісточкових дерев, наприклад, збільшилося вирощування вишень (з 154 тис. т до 175 тис. т), слив (з 153 тис. т до 173 тис. т), черешень (з 47 тис. т. до 64 тис. т), проте зменшилося абрикосів (з 97 тис. т до 70 тис. т).
Серед ягідних культур також спостерігається позитивна тенденція до збільшення виробництва.
Імпорт плодових перевищує експорт у кілька разів. Проте експорт українських плодів та ягід зростає в останні роки внаслідок збільшення попиту на зовнішньому ринку.
Читайте також:
Джерело: superagronom.com
Багато хто вважає: якщо відрізати запліснявілу частину хліба – його можна їсти. Але насправді це…
Якщо ви шукаєте смачний та перевірений рецепт маринованих помідорів на зиму, зверніть увагу на помідори…
Повномасштабна війна, розв’язана Росією, болісно позначилася на долях тисяч українських дітей. Для тих, хто постраждав…
Погода в Україні на четвер, 10 липня 10 липня очікується дощ у західних областях, на…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Чи варто турбуватися метеозалежним людям?
Чоловіки не лише частіше ризикують, а й спочатку програють у біологічній лотереї. Чому жіночий організм…