За словами гастроентерологів, систематичне вживання впливає на здоров’я як “бомба уповільненої дії”, інформує Ukr.Media.
Важливо розуміти, що ковбаса все ж таки делікатес, і в день її можна з’їдати до п’ятдесяти грамів. Хоча людям похилого віку цей продукт рекомендується взагалі прибрати з раціону.
Також алергікам, людям із проблемами шлунково-кишкового тракту, при нирковій недостатності та набряках теж краще відмовитися від ковбаси.
Лікарі називають варену ковбасу найбезпечнішою, адже вона піддається меншій обробці.
А ось напівкопчена ковбаса вважається найшкідливішою: для початку її варять, потім смажать, а після цього коптять. Таким чином, у складі цього продукту є величезна кількість канцерогенів.
Копчена ковбаса також не приносить користі, при цьому в ній містяться продукти згоряння і радіолізу, що виділяються в момент копчення. У сирокопчених ковбасах величезна кількість жиру та добавок, і її називають провокатором раку. Нічого корисного немає і в ліверній ковбасі, яку раніше готували з печінки, а тепер із субпродуктів, обрізів сала, загусників та консервантів.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як перевірити якість ковбаси у домашніх умовах.
17 липня країна продовжує залишатися під впливом гроз та спеки.
У дні з магнітними бурями та напередодні не забувайте приділяти особливу увагу своєму здоров'ю.
З віком потреби людини у комфорті, безпеці та функціональності зростають. Особливо це стосується облаштування побуту…
Пиріг, який виходить завжди: не вимагає збивання, замісу тіста чи рідких інгредієнтів. Все є під…
Домашні заготівлі стають все більш примхливими навіть якщо ви робите все «по науці». Розповідаємо чому…
З турботою про близьких: держава спростила доступ до соціальних послуг. Тепер їх можна оформити онлайн…