Новини

Новорічний рецепт: салат “Мімоза”

Нам знадобляться:

  • Скумбрія гарячого копчення 300 г;
  • Морква 2 шт.;
  • Картопля 2 шт.;
  • Яйце варене 4 шт.;
  • Майонез 160-200 г;
  • Петрушка пучок;
  • Цибуля червона 1 шт.

Приготування:

Заздалегідь запечіть картоплю і моркву в духовці  при 180-200 градусах протягом 40 хвилин. Овочі краще загорнути у фольгу.

Після того, як морква і картопля охолонуть, з них потрібно зняти шкірку. Натріть моркву і картоплю на крупній тертці.

Дрібно наріжте цибулю, покладіть в миску і залийте окропом.

Очистіть скумбрію від шкіри і поріжте на дрібні шматочки або нарвіть їх руками, позбавляючи рибу від кісток.

Дрібно наріжте петрушку і змішайте її з майонезом.

Злийте воду з цибулі і зберіть салат.

Покладіть кільце на тарілку. Перший шар – морква, викладіть її, не втрамбовуючи ложкою. Зверху майонез, і акуратно розмажте його по усій поверхні моркви. Далі скумбрія, переконайтеся, щоб не потрапили кісточки. Трохи майонезу зверху. Потім картопля і знову майонез.  Зверху викладіть цибулю.

Візьміть попередньо відварені яйця і відокремте білки від жовтків. Натріть білок на салат, майонез розподіліть зверху.

Останній шар буде з жовтка. Натріть його на дрібній тертці.

Дайте салату настоятися за кімнатної температури.

Раніше ми розповідали, як приготувати справжній різдвяний штолен.

Новое на сайте

  • Статті

Як отримати здорові рослини та гарні врожаї: головні правила підживлення

Вдале вирощування рослин — це справжнє мистецтво, в якому важливий кожен нюанс. Найголовніший фактор вдалого…

19/11/2025 16:47
  • Новини

ДТЕК розв’язав проблему дефіциту газу в Україні: перший вантаж із США вже прибув у Литву

Газу на зиму вистачить. ДТЕК відкрив новий маршрут постачання скрапленого природного газу (СПГ) через Балтію.

19/11/2025 16:30
  • Новини

Квитки на електрички миттєво, без черг: «Укрзалізниця» спрощує життя пасажирам

Відтепер квитки на приміські потяги можна придбати онлайн через додаток «Укрзалізниці». Як це зробити?

19/11/2025 15:50
  • Новини

Озимий часник буде розміром з кулак: сім простих секретів вирощування

Саме час садити озимий часник! Дотримуйтесь простих порад досвідчених агрономів і отримаєте великий урожай.

19/11/2025 15:20
  • Новини

«Оселедець під шубою» по-новому: готуємо знаменитий салат у рожевих млинцях

Якщо хочеться здивувати гостей, але не відмовлятися від класики, рожева млинцева «Шуба» — ідеальний варіант.

19/11/2025 14:51
  • Новини

Кілька українських міст можуть піти під воду: у чому причина

Експерти прогнозують ймовірне затоплення кількох українських міст. Про які населені пункти йдеться та з чим…

19/11/2025 14:06