Про це в ефірі телеканалу розповіла експертка Оксана Прокопенко.
Експерт спростувала міф про те, що не можна купувати масло з жирнісню менше 82,5%:
«Різниця лише у категорії. Дуже важливо, щоб масло складалося лише з коров’ячого молока. Про це виробник повідомляє позначкою ДСТУ 4399. Якщо на упаковці ви бачите позначку ДСТУ 4496 – це вже не масло, а спред».
Обов’язково дивіться на ДСТУ продукту, але звертайте увагу на інший фактор.
Дивіться на етикетці, чи не додано туди пальмову олію. Є ще одна хитрість – поторкайте масло руками, якщо воно тверде, скоріш за все, перед вами якісний продукт. Рослинні жири при замерзанні не стають жорсткими.
Колір масла має бути однорідним. Хороший продукт має світло-жовтий відтінок.
Понюхайте продукт. Для цього в склянку окропу покладіть шматочок масла. Якісний продукт мусить мати запах вершків та молока і жодного хімічного відтінку аромату.
Читайте також:
З віком хребет може «просідати», що нерідко призводить до опущення внутрішніх органів.
Спостерігаючи за сюрпризами природи, ми стурбовано прикидаємо, скільки коштуватимуть фрукти та ягоди, чи буде врожай…
Пенсіонери та люди з інвалідністю у травні продовжують отримувати грошову допомогу від ВПП ООН. Що…
Кекси - це не тільки звичний солодкий десерт. На основі яєць можна готувати дуже смачні,…
З 1 червня у "Дії" з'являться платні функції: "Дія" починає монетизувати послуги
Фахівці перевіряють вакансії, розміщені роботодавцями та кадровими агентствами.