Результати дослідження були опубліковані у журналі Frontiers of Aging Neuroscience.
Австралійські вчені встановили, що любителі кави знижують ризик розвитку вікових когнітивних порушень.
Фахівці встановили зв’язок між напоєм та хворобою Альцгеймера, аналізуючи дані спостереження за 200 австралійцями, яке проводилося протягом десяти років Університетом Едіт Коуен.
“Ми виявили, що учасники без порушень пам’яті та з більш високим споживанням кави на початку дослідження мали нижчий ризик переходу до легких когнітивних порушень, які часто передують хворобі Альцгеймера, та самої хвороби Альцгеймера”, – заявила автор статті, доктор Саманта Гарденер.
Було визначено, що любителі кави менше схильні до змін у ділянці мозку, що відповідає за планування, самоконтроль і увагу.
Вчені не ставили завданням визначити оптимальну щоденну дозу напою, але, на їхню думку, дві чашки приблизно по 240 г позитивно вплинуть на роботу мозку.
Читайте також:
Клієнти “Ощадбанку” скаржаться на блокування пенсійних карток. У фінустанові розкрили ключові причини таких випадків і…
“Київстар” піднімає ціни. Що зміниться для абонентів 60+ у наступному місяці?
Корупційний скандал навколо “Енергоатому” привів до політичної кризи в Україні. Депутати владної коаліції вимагають повного…
Червона нитка давно стала популярним аксесуаром, який носять на зап’ясті діти й дорослі. Комусь вона…
Проїзд безплатно чи за тарифом? Як зміняться “транспортні” пільги для літніх людей в наступному місяці?
66-річний Степан Гіга на піку популярності скасовує концерти. Попри те, що його пісні вірусно розлітаються…