Результати дослідження були опубліковані у журналі Frontiers of Aging Neuroscience.
Австралійські вчені встановили, що любителі кави знижують ризик розвитку вікових когнітивних порушень.
Фахівці встановили зв’язок між напоєм та хворобою Альцгеймера, аналізуючи дані спостереження за 200 австралійцями, яке проводилося протягом десяти років Університетом Едіт Коуен.
“Ми виявили, що учасники без порушень пам’яті та з більш високим споживанням кави на початку дослідження мали нижчий ризик переходу до легких когнітивних порушень, які часто передують хворобі Альцгеймера, та самої хвороби Альцгеймера”, – заявила автор статті, доктор Саманта Гарденер.
Було визначено, що любителі кави менше схильні до змін у ділянці мозку, що відповідає за планування, самоконтроль і увагу.
Вчені не ставили завданням визначити оптимальну щоденну дозу напою, але, на їхню думку, дві чашки приблизно по 240 г позитивно вплинуть на роботу мозку.
Читайте також:
Лазерна корекція зору – це не просто про виправлення зору, це про повну зміну життя,…
Досить поширена картина – обличчя, обсипане прищами. Чому висипання на обличчі не проходять? Як лікувати…
До редакції звернулася ліквідаторка Чорнобильської катастрофи 2-ї категорії, щоб з'ясувати, які пільги їй належаться.
В березні Верховна Рада ухвалила закон про новий підхід до оплати праці державних службовців. Зміна…
Ці пиріжки можна готувати цілий рік. Вони незамінні у піст, підійдуть вегетаріанцям.
Не кожен пенсіонер може розібратися з тим, як і за що йому нараховується пенсія, які…