Результати дослідження були опубліковані у журналі Frontiers of Aging Neuroscience.
Австралійські вчені встановили, що любителі кави знижують ризик розвитку вікових когнітивних порушень.
Фахівці встановили зв’язок між напоєм та хворобою Альцгеймера, аналізуючи дані спостереження за 200 австралійцями, яке проводилося протягом десяти років Університетом Едіт Коуен.
“Ми виявили, що учасники без порушень пам’яті та з більш високим споживанням кави на початку дослідження мали нижчий ризик переходу до легких когнітивних порушень, які часто передують хворобі Альцгеймера, та самої хвороби Альцгеймера”, – заявила автор статті, доктор Саманта Гарденер.
Було визначено, що любителі кави менше схильні до змін у ділянці мозку, що відповідає за планування, самоконтроль і увагу.
Вчені не ставили завданням визначити оптимальну щоденну дозу напою, але, на їхню думку, дві чашки приблизно по 240 г позитивно вплинуть на роботу мозку.
Читайте також:
З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…
Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…
Народження дитини в Україні наразі принесе більше фінансової підтримки. Верховна Рада ухвалила закон, який значно…
Деякі українські пенсіонери, котрі вимушено тимчасово живуть за кордоном, досі стикаються із загрозою припинення виплат.…
Поранення на війні ще не гарантія компенсації. Без потрібних довідок та точних формулювань у документах…
Довга дорога завжди викликає хвилювання. Особливо, якщо вона веде в іншу країну. Але сьогодні подорож…