Цінний гриб росте в грабових, букових, дубових та горіхових лісах переважно у Франції та Італії.
Але, за словами фермера, виростити трюфель можна і в Україні. Зібрати власний урожай дорогих грибів Михайло мріяв понад десять років. Але перша вдала спроба була лише торік.
– Потрібно було вдосконалити технологію вирощування міцелію. Він закладається за певної температури. Йому потрібно, щоб усе було стерильно, є свої складнощі вирощування, а трюфель посіяли – і чекаєте, – розповідає Михайло Козьма.
За словами Михайла, коли гриб викопали, потрібно його очистити щіточкою та поставити зберігати у холодне місце у рис. Так він може стояти кілька місяців і залишатись свіжим. Можна трюфель і заморожувати. Для цього чоловік облаштував лабораторію.
Найціннішими вважаються білі трюфелі. Їхня вартість у ЄС – 400 євро за 100 грамів. З одного гектара грибної плантації збирають до 15 кг трюфелів. Для їхнього вирощування можна застосовувати штучне зрошування, адже грибам потрібно багато вологи.
Читайте також:
Сонце – радість, але й стрес для шкіри Навіть коротке перебування на сонці може залишити…
На найближчому пленарному тижні Верховна Рада України розгляне питання про продовження воєнного стану та загальну…
Кислий сир – не привід викидати продукт. За допомогою простого трюку та доступних інгредієнтів можна…
В Україні майже кожен п'ятий пенсіонер отримує виплати за спеціальним законодавством. Але вже незабаром система…
Українські фермери розпочали збір кавунів, але поки що врожай продають за підвищеною ціною. Чому кавуни…
Отримати повідомлення про посилку - буденність. Але в умовах війни це навіть може стати смертельною…