Цінний гриб росте в грабових, букових, дубових та горіхових лісах переважно у Франції та Італії.
Але, за словами фермера, виростити трюфель можна і в Україні. Зібрати власний урожай дорогих грибів Михайло мріяв понад десять років. Але перша вдала спроба була лише торік.
– Потрібно було вдосконалити технологію вирощування міцелію. Він закладається за певної температури. Йому потрібно, щоб усе було стерильно, є свої складнощі вирощування, а трюфель посіяли – і чекаєте, – розповідає Михайло Козьма.
За словами Михайла, коли гриб викопали, потрібно його очистити щіточкою та поставити зберігати у холодне місце у рис. Так він може стояти кілька місяців і залишатись свіжим. Можна трюфель і заморожувати. Для цього чоловік облаштував лабораторію.
Найціннішими вважаються білі трюфелі. Їхня вартість у ЄС – 400 євро за 100 грамів. З одного гектара грибної плантації збирають до 15 кг трюфелів. Для їхнього вирощування можна застосовувати штучне зрошування, адже грибам потрібно багато вологи.
Читайте також:
Менінгіт - одне з тих захворювань, про яке багато хто чув ще в дитинстві. Батьки…
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…
Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.
Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.
Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?