Цю культуру вчений посадив після часнику на полі, де раніше випробовувалося саморобне біодобриво. Дайкон було посіяно 17 липня.
Коренеплоди виросли завдовжки до 80 см.
Про це вчений повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуку”. Він уточнив, що в умовах Центрального Степу без поливання, тільки при підливанні води на грядки під час посіву для отримання дружних сходів вирощувалася японська редька дайкон: сорти – Гулівер (NASKO), Міновас, Спрінг Фейвор F1, Ерлі Лонг Вайт F1.
За словами Зеновія Сича, результати вирощування дайкону вражають.
– Виявилося, що легше виростити, ніж викопати 60-80-сантиметрові коренеплоди, – зазначив учений.
Читайте також:
Буряк — незамінний інгредієнт традиційної української кухні та важлива культура для кожного городу. Щоб отримати…
Середина грудня принесе важливі зміни. Астрологічні події цього тижня зададуть напрямок не лише на кінець…
Борги за комунальні послуги лякають багатьох українців, особливо під час війни. Тому важливо знати, що…
В Україні зафіксували черговий випадок надвисокої спецпенсії, яка у рази перевищує середні зарплати та виплати…
Загальне зростання цін в Україні сповільнилося, однак комунальні платіжки все ж ростуть. Найвідчутніше українці це…
Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…