Новини

Готуємо незвичайний борщ із галушками

ДЛЯ БОРЩУ нам будуть потрібні:

Вода – 3 л, квасоля (замочена) – 0,5 склянки, частина свинячої голови (біля вуха) – 300 г, копчене куряче крило – 1 шт., картопля – 4 шт., буряк солодкий – 1 шт., столовий буряк – 2 шт., морква – 2 шт., цибуля – 2 шт., часник – 2 зубчики, борошно (смажене) – столова ложка, капуста – 300-400 г, сало та топлений жир – 2 столові ложки, морс домашній – 500 г , лавровий лист, кріп, сіль та лимонна кислота – за смаком.

ДЛЯ ГАЛУШОК

Якщо готувати їх окремо: сироватка – 0,5 склянки, борошно – за смаком, сода – 0,5 чайної ложки, сіль – за смаком.

Якщо готувати разом із борщем: вода – 0,5 склянки, яйце – 1 шт., сіль – за смаком.

У каструлю з водою покласти м’ясо та квасолю, один очищений цілий буряк і моркву, одну нарізану цибулину і подрібнений зубчик часнику. Варити до готовності.

Готові моркву та буряк вийняти наприкінці варіння, натерти на тертці та повернути у борщ. Дрібно нарізати та помістити в каструлю картоплю.

На олії обсмажити решту нарізаної цибулі, з однією столовою ложкою борошна, натертий свіжий буряк і моркву, все залити морсом. Потім все вилити у каструлю.

Покласти нашатковану капусту, лавровий лис, рубаний кріп та другий подрібнений зубчик часнику. Якщо кислоти замало, додати лимонну кислоту. Проварити борщ так, щоб капуста не розварилася.

Щоб приготувати галушки окремо, треба замісити тісто некруте, зробити ковбаску, нарізати шматочками і зварити в кипучій воді. Далі скласти в миску і заправити смаженою на олії цибулею. Під час подавання покласти в тарілку з борщем.

Можна відварити галушки і одразу в борщі. Для цього потрібно знову замісити некруте тісто, скотити його ковбаскою і відварити разом із борщем до готовності.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати запіканку із квашеної капусти

Новое на сайте

  • Статті

Як отримати здорові рослини та гарні врожаї: головні правила підживлення

Вдале вирощування рослин — це справжнє мистецтво, в якому важливий кожен нюанс. Найголовніший фактор вдалого…

19/11/2025 16:47
  • Новини

ДТЕК розв’язав проблему дефіциту газу в Україні: перший вантаж із США вже прибув у Литву

Газу на зиму вистачить. ДТЕК відкрив новий маршрут постачання скрапленого природного газу (СПГ) через Балтію.

19/11/2025 16:30
  • Новини

Квитки на електрички миттєво, без черг: «Укрзалізниця» спрощує життя пасажирам

Відтепер квитки на приміські потяги можна придбати онлайн через додаток «Укрзалізниці». Як це зробити?

19/11/2025 15:50
  • Новини

Озимий часник буде розміром з кулак: сім простих секретів вирощування

Саме час садити озимий часник! Дотримуйтесь простих порад досвідчених агрономів і отримаєте великий урожай.

19/11/2025 15:20
  • Новини

«Оселедець під шубою» по-новому: готуємо знаменитий салат у рожевих млинцях

Якщо хочеться здивувати гостей, але не відмовлятися від класики, рожева млинцева «Шуба» — ідеальний варіант.

19/11/2025 14:51
  • Новини

Кілька українських міст можуть піти під воду: у чому причина

Експерти прогнозують ймовірне затоплення кількох українських міст. Про які населені пункти йдеться та з чим…

19/11/2025 14:06