Через коронавірус та енергетичну кризу, які накрили цілий світ, у листопаді харчові продукти коштуватимуть іще дорожче.
Найголовніший продукт – хліб – зріс у ціні на 18% у річному розрізі. А ось торти б’ють усі рекорди. Ціни на них злетіли аж на 80%, але 2022-го платитимемо ще більше.
Помітно подорожчало в Україні і м’ясо. Звичайно, на ціни впливає скорочення поголів’я великої рогатої худоби, свиней та птиці.
Якщо говорити про подорожчання овочів, то тут не останню роль відіграє сезонний чинник. Ближче до зими ціни завжди піднімаються.
Олія – головний рекордсмен у плані подорожчання цього року.
На даний момент вартість пляшки не преміального класу сягає 80 грн. А це, якщо порівнювати з 2020-м, на 70% дорожче.
Але ціни на рослинні олії на світовому ринку далі зростають, і ця тенденція не дозволить знизити ціну на українському ринку теж. Тому в листопаді слід очікувати дальшого зростання ціни на даний продукт, але незначного: 2-3%.
Експерти прогнозують сорт цін. За словами члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, курятина та яйця можуть додати в ціні до кінця року трохи більше, ніж свинина та яловичина.
Це пояснюється тим, наголосив експерт, що вартість курятини та яєць безпосередньо залежить від виробника, а той вже від енергоносіїв.
Якщо вірити прогнозам, то яйця у листопаді подорожчають на 5%. Тобто за них платитимемо вже приблизно 37 грн (за десяток).
До кінця року овочі зростуть у ціні на 20-30%. Урожай ніби й добрий, але ми дуже залежні від світових цін на продовольство. У листопаді ціни на овочі та фрукти зростуть на 5-10%.
Джерело: Obozrevatel
Менінгіт - одне з тих захворювань, про яке багато хто чув ще в дитинстві. Батьки…
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…
Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.
Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.
Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?