Експерти провели дегустацію вершкового масла під назвою “Селянське” від семи різних українських виробників. Продукт оцінювали за критеріями смаку, консистенції і запаху.
Згідно ДСТУ, залежно від масової частки жиру вершкове масло може бути “Екстра” (від 80% до 85% жиру); “Селянське” (від 72,5% до 79,9%); “Бутербродне” (від 61,5% до 72,4%). Багато хто вважає, що чим менша жирність масла, тим воно гірше. Технологи запевняють, що це не так.
У вершкового масла смак має бути чистим, добре вираженим вершковим, з присмаком пастеризації.
Згідно з результатами, перше місце посіло масло з Канева – 4,28 бала, друге місце – “Молоко” (4,10 бала), третє – Roshen (3,58), четверте місце — “Яготинське”. Найменша кількість балів у масел “Селянське” і “Ферма”.
Канівський маслосирзавод належить компанії “Клуб сиру”, і на його потужностях виробляється продукція для однойменної торгової марки. Вершкове масло Канівського маслосирзаводу єдине з відібраних зразків містить у складі підсирні вершки, збивані з молочної сироватки, яка залишається від виробництва сиру.
Читайте також:
Джерело: vesti.ua
Картопля — улюблений продукт у кожному будинку. Але якщо вибрати невдалий сорт, пюре вийде гумовим,…
Це відоме прислів'я має наукове підґрунтя завдяки високому рівню антиоксидантів які є в яблуках. І…
Стаж, отриманий у СРСР до 1992 року, більше не втрачено. Уряд розробив механізм, який дозволяє…
Як боржникам оформити субсидію? У Пенсійному фонді розповіли, чи це можливо і які є винятки…
Плани щодо відключень, перебої у постачаннях та холод у будинках: зима 2025 року може стати…
У такому «посуді» ваша їжа швидко зіпсується. Ось список продуктів, які найбільше бояться пластику.