Найшкідливіше, що може статися, – втратиться смак.
Дослідники відзначили, що особливий ризик для здоров’я людини становлять продукти, які поклали у пластикову тару гарячими.
Доведено: гаряча страва гріє посудину, після чого хімічні речовини, які є в складі пластикового контейнера, переходять у їжу. Інакше кажучи, коли ви скуштуєте страву після того як вона охолоне, в ній уже з’являться нові інгредієнти, які містилися в тарі з пластику.
Варто задуматися, наскільки корисна така їжа.
Експерти рекомендують: за умови що альтернативи немає, перш ніж відправляти продукти в контейнер, дочекайтеся зниження їх температури до рівня кімнатної.
Ще одне правило, якого вчені настійно рекомендують дотримуватися тим, хто не бажає розлучитися зі здоров’ям заздалегідь, – не можна зберігати у пластиковому посуді свіжі яйця та страви, що містять їх у своєму складі.
Результатом зберігання яєць у пластиковому контейнері може стати активне розмноження хвороботворних бактерій. Серед «найзнаменитіших» – кишкова паличка і сальмонела.
Не любить пластик і вся родина молочних продуктів. Вони псуються набагато швидше в такому посуді.
Для тих, хто бере їжу на роботу з дому, контейнер є незамінний. Тому якщо людина не може відмовитися від пластику, то після транспортування слід перекладати їжу в посуд з іншого матеріалу. Адже пластик не лише отруює, а й псує смак, наприклад, битків, знищуючи їхні корисні властивості. Те саме він робить і з овочами, і з салатами з них. Пластик вступає в реакцію з кислотами, і продукти псуються.
Читайте також:
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…
Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.
Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.
Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?
Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.